Τοπικά

Επείγει η μεταστέγαση τεσσάρων Νηπιαγωγείων που λειτουργούν σε μισθωμένα κτίρια στον Βόλο

Άμεση είναι η ανάγκη για εύρεση νέου κτιρίου για τέσσερα Νηπιαγωγεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους που όμως, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δύσκολα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες για μια ποιοτική προσχολική αγωγή.
Το διδακτηριακό είναι από τα σημαντικά ζητήματα στον χώρο της εκπαίδευσης. Ιδίως η προσχολική αγωγή έχει πολλά ανοικτά θέματα με ουκ ολίγα σχολεία να στεγάζονται σε πρώην σπίτια και καταστήματα.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «πολλά σχολεία είναι γερασμένα και χρειάζονται συντηρήσεις για να ανανεωθούν. Υπάρχουν Δημοτικά του Βόλου που κτίστηκαν από το 1956. Σε λίγες ημέρες τα σχολεία θα συγκεντρώσουν τα αιτήματά τους που έχουν για το κτιριακό και θα τα αποστείλουν στον Δήμο με κοινοποίηση όμως και σε εμάς. Εμείς κατατάσσουμε και αξιολογούμε τα αιτήματα και δύο φορές τον χρόνο ενημερώνουμε τον Δήμο για τα διδακτήρια που χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Η πρώτη αποστολή θα γίνει σε λίγες εβδομάδες και η δεύτερη τον Μάιο».

Αναφορικά με την κατάσταση στα Νηπιαγωγεία ανέφερε πως «φέτος είχαμε τρεις μεταστεγάσεις Νηπιαγωγείων. Το 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο κτίριο που ανεγέρθηκε γι’ αυτό τον σκοπό, ενώ και το Νηπιαγωγείο Πορταριάς βρίσκεται πλέον σε ένα ωραίο αρχοντικό. Επίσης και το Νηπιαγωγείο της Σούρπης στεγάζεται πλέον σε ένα άλλο κτίριο εντός της κωμόπολης, καθώς στο νυν κτίριο ο Δήμος κάνει κάποιες εργασίες. Μόλις τελειώσουν οι εργασίες, θα επιστρέψει στο αρχικό κτίριο».

Μάλιστα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας γνωστοποιήθηκε πως σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι θα τελεστούν τα εγκαίνια στο 11ο Νηπιαγωγείο Βόλου.
Ο κ. Πολύζος τόνισε πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις Νηπιαγωγείων που χρειάζεται άμεσα να μεταστεγαστούν. Το 21ο Νηπιαγωγείο στη Νέα Δημητριάδα, το 12ο Νηπιαγωγείο Βόλου επί της οδού Χατζηαργύρη, αλλά και δύο Νηπιαγωγεία στη Νέα Ιωνία, το 14ο και το 15ο, που πρέπει να βρουν άμεσα άλλους χώρους για να λειτουργούν.
Μάλιστα πρόκειται για Νηπιαγωγεία που τα περισσότερα είναι διθέσια και έχουν αρκετά νήπια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος ανέφερε πως «υπάρχουν δέκα νηπιαγωγεία σε μισθωμένα κτίρια, τα οποία θα πρέπει να βρουν νέα στέγη. Το πιο άσχημο, όμως, είναι πως εδώ και μερικά χρόνια δεν υπάρχει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κανένας πόρος για ανέγερση σχολικού διδακτηρίου».
Στους πέντε ανέρχονται οι δάσκαλοι που ενδιαφέρθηκαν να διδάσκουν στο τμήμα της δομής υποστήριξης προσφύγων, το οποίο θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Η επιλογή θα γίνει εντός των ημερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το