Τοπικά

Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στο Μεταξουργείο

εκδηώση1

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση τ που διοργάνωσαν σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ στο Μεταξουργείο, για να τιμήσουν την ημέρα της γυναίκας, την περασμένη Κυριακή.
Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Μαγνησία, ο οποίος κάλεσε τις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν στα σωματεία τους και στις επιτροπές αγώνα και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους .
Την κεντρική ομιλία έκανε η Ρίτσα Κωτή- Ρούση , πρόεδρος του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Ν. Μαγνησίας η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
«Σε πείσμα όσων θέλουν να ξεθωριάσει το περιεχόμενο της Παγκόσμιας Μέρας Γυναικών κρατάμε βαθιά χαραγμένο στη μνήμη και στη δράση μας το δίδαγμα των εργατριών της Ν. Υόρκης, όλων των γυναικών που έσπασαν τις αλυσίδες του φόβου και πάλεψαν για ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα στην εργασία, στη μόρφωση, στην οικογένεια, στην κοινωνική δραστηριότητα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε. Ό,τι κατακτήσαμε έχει τη σφραγίδα της σκληρής πάλης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Μπορούμε να ξανακερδίσουμε κατακτήσεις, να αποσπάσουμε νέες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις δικές μας και των οικογενειών μας, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον απαλλαγμένο από τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, με τον πλούτο στα χέρια του λαού.

εκδηλωση

Ξέρουμε καλά πως οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Έχουμε συνείδηση ότι ο εργαζόμενος λαός παράγει όλο τον πλούτο και δε θα τους χαρίσουμε το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας. Δεν ανεχόμαστε την εκμετάλλευση και την καταπίεση!
Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις γυναίκες μια σταθερή και μόνιμη δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους , δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ουσιαστική προστασία της μητρότητας.
Σε αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο δεν είμαστε μόνες μας. Είμαστε κομμάτι της Κοινωνικής Συμμαχίας και θα κάνουμε τα πάντα μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε συλλογικά κάθε λαϊκό αίτημα που μπορεί να καλυτερέψει τη ζωή μας και να μας φέρει σε ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, όπου μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση.»
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών η θεατρική παράσταση « Μέρα γιορτής ή τιμής;» που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους και έδωσε το μήνυμα ότι μόνο με τον οργανωμένο ταξικό αγώνα μπορούμε ν’ αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο που ζούμε και να φτιάξουμε την κοινωνία που θέλουμε για μας και τις οικογένειές μας.
Ζωντανή μουσική και ποιοτικά τραγούδια που αναφέρονταν στη γυναίκα από ομάδα φοιτητών του ΜΑΣ απογείωσε τη θεατρική παράσταση .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το