Τοπικά

Ύποπτα άτομα βάζουν στόχο αποσκευές επιβατών “Θ”

κτελ11

Περιστατικά απόπειρας κλοπής αποσκευών, μέσα μάλιστα από το πορτ – μπαγκάζ λεωφορείων, πριν την αναχώρηση για τον προορισμό τους και ενώ αρκετοί επιβάτες έχουν εισέλθει στο όχημα, καταγράφονται κατά καιρούς στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Μαγνησίας, στο Βόλο. Άτομα, κυρίως από την Βουλγαρία, σε μικρές ομάδες, περιφέρονται εντός του σταθμού των λεωφορείων παρακολουθώντας τις κινήσεις επιβατών, με στόχο να βρουν την ευκαιρία να αφαιρέσουν αντικείμενά τους. Οι βαλίτσες ή τα τσαντάκια είναι ο στόχος τους και απλά περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία. Τις τελευταίες ημέρες καταγγέλθηκαν περιστατικά απόπειρας κλοπής αποσκευών των επιβατών, αλλά την τελευταία στιγμή οι δράστες έγιναν αντιληπτοί, εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και ετράπησαν σε φυγή. Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν υπάλληλοι και ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΚΤΕΛ κατάφεραν να συλλάβουν μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία είχε αφαιρέσει βαλίτσα φοιτητή από το χώρο των αποσκευών του λεωφορείου. Όπως έγινε γνωστό δύο αδέλφια, φοιτητές, ανέβηκαν σε λεωφορείο για την Λάρισα και έδωσαν τις αποσκευές του στον αρμόδιο υπάλληλο του ΚΤΕΛ για να τις τοποθετήσει στο λεωφορείο. Τα δύο παιδιά, όπως και άλλοι επιβάτες, εισήλθαν στο λεωφορείο περιμένοντας την αναχώρηση. Από το παράθυρο όμως, το ένα από τα δύο αδέλφια, είδε μία από τις δικές τους βαλίτσες να την κρατά μία άγνωστη γυναίκα και να απομακρύνεται από το χώρο του υπεραστικού σταθμού. Αμέσως άρχισε να φωνάζει, υπήρξε κινητοποίηση και η γυναίκα καταδιώχθηκε για να συλληφθεί από υπαλλήλους του ΚΤΕΛ. Όμως δεν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η γυναίκα έφυγε χωρίς καμία συνέπεια για την πράξη της. Στο μεταξύ – όπως αναφέρθηκε- άλλα άτομα, προφανώς συνεργοί της, βρίσκονταν σε μικρή απόσταση και όταν είδαν τη σκηνή της σύλληψής της απομακρύνθηκαν τρέχοντας.
Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημ. Κολυνδρίνης αναφέρει πως κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφορα άτομα στο χώρο του υπεραστικού σταθμού και οι κινήσεις τους θεωρούνται ύποπτες. «Η διοίκηση προσπαθεί να πάρει μέτρα ασφάλειας για την προστασία των επιβατών και των αποσκευών τους» επισημαίνει ο κ. Κολυνδρίνης. Αναφέρει πως έχουν τοποθετεί –στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σταθμού- 12 συνολικά κάμερες που καταγράφουν την κίνηση. Έχει προσληφθεί ιδιωτικός αστυνομικός (σεκιούριτι) που καλείται όταν προκύπτει ανάγκη επέμβασής του. Παράλληλα έχουν δοθεί οδηγίες στο προσωπικό του ΚΤΕΛ να μεριμνά για την όσο το δυνατόν καλύτερη φύλαξη των αντικειμένων των επιβατών.
Όμως και οι τελευταίοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να επιβλέπουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς ο κίνδυνος ίσως βρίσκεται παντού.
Ο κ. Κολυνδρίνης μάλιστα υπογραμμίζει με έμφαση ότι στη γύρω από τον υπεραστικό σταθμό περιοχή μένουν αρκετοί Βούλγαροι ή μετανάστες, που δεν έχουν στέγη. Πολλοί μένουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα, ακατάλληλα για διαμονή. Έτσι, αρκετοί, μεταβαίνουν στο σταθμό για να πλυθούν ή να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες. Στο προσωπικό δίνονται εντολές για την απομάκρυνσή τους από τους χώρους του σταθμού. Η παρουσία των αλλοδαπών, άστεγων ατόμων, κατά ομάδες αποτελεί ένα πρόβλημα στην περιοχή γύρω από τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων. Όσοι, συνεπώς, κινούνται στην περιοχή πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το