Τοπικά

Εκδικάζονται στο ΣτΕ αιτήσεις ακύρωσης οικοδομικών αδειών για συγκροτήματα κατοικιών στις Αφέτες και την Κορώπη

Η παράσταση δικηγόρου του Δήμου Βόλου σε δυο υποθέσεις που πρόκειται να εξεταστούν στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την 1η και στις 8 Φεβρουαρίου, εγκρίθηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η πρώτη υπόθεση αφορά την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» σχετικά με την έγκριση της ανέγερσης συγκροτήματος τριών κατοικιών στη θέση Μαύρη Λάκκα, πλησίον του οικισμού Αφετών.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά έφεση που άσκησε εταιρεία με αίτημα την αναίρεση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκαν οικοδομικές άδειες εντός του οικισμού Κορώπης στον Δήμο Μηλεών. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για οκτώ διώροφες μονοκατοικίες συνολικής επιφάνειας 806 τμ σε οικόπεδο 4.452 τμ. και εννέα διώροφες μονοκατοικίες 850,39 τμ σε οικόπεδο 4.373,64 τμ.
Εξάλλου, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η κατάρτιση των όρων και η σύνταξη διακήρυξης του έργου «Δημιουργία Κέντρων Κοινότητας», προϋπολογισμού 327.000 ευρώ, όπως και για το έργο «Μετατροπή του Εκθεσιακού- Αθλητικού Κέντρου σε Συνεδριακό Κέντρο», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, με την αρνητική ψήφο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το