Τοπικά

Εκατοντάδες στήριξαν το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της ΕΛΕΠΑΠ στην Εξωραϊστική

Πλήθος κόσμου έδωσε για ακόμη μια χρονιά το «παρών» στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποίησε χθες η ΕΛΕΠΑΠ στην Εξωραϊστική Λέσχη. Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, με έντονο το γιορτινό κλίμα και με έναν διάκοσμο που ενθουσίαζε, οι παρευρισκόμενοι στήριξαν αγοράζοντας τις ξεχωριστές χειροτεχνίες το κοινωνικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, η οποία στεγάζεται στην Παιδόπολη Αγριάς εξυπηρετώντας φέτος 70 περίπου παιδιά με κάποια μορφή αναπηρίας, καθώς και ορισμένες μαθησιακές δυσκολίες.
Οι χειροτεχνίες, οι κατασκευές, τα εδέσματα ετοιμάστηκαν με μεράκι και πολλή οργάνωση από τα μέλη και τους εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ, μια προσπάθεια που ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν, ώστε να παρουσιαστεί στον κόσμο το πολύ όμορφο αυτό αποτέλεσμα.
Ο φιλόξενος και ζεστός χώρος της Εξωραϊστικής Λέσχης πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και γλυκίσματα με τους επισκέπτες να δείχνουν την αλληλεγγύη τους για ακόμη μια χρονιά και να μυούνται στο γιορτινό πνεύμα των ημερών.
Η εορταστική ατμόσφαιρα εμπλουτίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία «Ιωνία».

Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Πέπη Παπανδρέου επισήμανε πως «στο μπαζάρ διατέθηκαν χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια και γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τις εθελόντριες και τα μέλη της διοίκησης της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου. Υπήρχαν η φαντασία, το μεράκι, η συνεργασία και για περισσότερους από τρεις μήνες εργαζόμασταν για το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. Ήταν μια συλλογική δουλειά που την απόλαυσαν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Άλλωστε πέρα από τους φίλους και τους γνωστούς υπάρχει και η ανανέωση με νέους συμπολίτες που επισκέπτονται το φιλανθρωπικό μας μπαζάρ».

Η ίδια πρόσθεσε πως τα έσοδα του μπαζάρ θα διατεθούν για τις θεραπείες των ανασφάλιστων παιδιών που εξυπηρετούνται από την ΕΛΕΠΑΠ.
Μάλιστα πρόσθεσε για την ΕΛΕΠΑΠ πως «φέτος είναι ακόμη περισσότερα τα παιδιά με κάποια αναπηρία, μαθησιακή δυσκολία που βοηθιούνται, καθώς άγγιξαν τα 70, από 60 περίπου που ήταν πέρσι. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένα κέντρο αποκατάστασης που λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3.45 το μεσημέρι».
Η αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Μένια Παπαρήγα επισήμανε τη μεγάλη διάθεση που έδειξαν και φέτος τα μέλη και οι εθελοντές της ΕΛΕΠΑΠ για να προχωρήσουν σε χειροτεχνίες, καθώς και την ολόθερμη στήριξη που έτυχε το μπαζάρ από την τοπική κοινωνία.
Ήδη είναι σε εξέλιξη η λαχειοφόρος της ΕΛΕΠΑΠ, με ένα ευρώ για τον λαχνό, για την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για τη διαμόρφωση των νέων εγκαταστάσεων, όπου θα στεγάζεται σε λίγο καιρό η ΕΛΕΠΑΠ στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το