Τοπικά

Εικονική περιήγηση σε τοποθεσίες της Σκιάθου μέσω υπολογιστή ή κινητού

Bίντεο με εικονική περιήγηση (virtual tour) θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Σκιάθου για την τουριστική προβολή του νησιού. Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου εξειδικεύτηκε πίστωση 24.800 ευρώ για τις υπηρεσίες παραγωγής του. Για τη δημιουργία του βίντεο σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, απαιτούνται τέσσερις ημέρες γύρισμα και μάλιστα έως 12 ώρες την ημέρα. Γυρίσματα για την εικονική περιήγηση θα γίνουν σε Κάστρο, Λαλάρια, Κουκουναριές, Μπούρτζι, Μουσείο Παπαδιαμάντη, σοκάκια του νησιού, Μοναστήρι Ευαγγελίστριας, Μοναστήρι Εικονίστριας, δάσος Μανδράκι αλλά και 4-5 παραλίες.
Με το βίντεο «virtual tour» οποιοσδήποτε θα έχει τη δυνατότητα για μια περιήγηση στις μοναδικές τοποθεσίες της Σκιάθου, ακριβώς σαν να βρίσκεται στο νησί.
Για τη δημιουργία του βίντεο θα χρειαστούν κινηματογραφικοί φακοί, led πανελ και παρελκόμενα φώτα ενώ προβλέπεται και η χρήση τηλεκατευθυνόμενου drone.

Την παραγωγή θα αναλάβει κινηματογραφικό συνεργείο αποτελούμε από σκηνοθέτη με αποδεδειγμένο πλούσιο έργο και εμπειρία, διευθυντή φωτογραφίας, βοηθό κάμερας, ηλεκτρολόγο και βοηθό παραγωγής. Η απόφαση για την εξειδίκευση πίστωσης ελήφθη με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενώ η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Φιλαρέτου δήλωσε ότι θα έπρεπε να υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση του σκηνοθέτη με την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και μετά από έγκριση της επιτροπής να προχωρήσει η παραγωγή του βίντεο. Mάλιστα απευθύνθηκε στους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης αναφέροντας ότι ψηφίζουν την εξειδίκευση και μετά θα γίνει απευθείας ανάθεση. «Πρέπει να σκέφτεστε τι κάνετε. Είστε αξιόλογοι άνθρωποι και είναι κρίμα να ψηφίζετε αβλεπεί τα πάντα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το