Τοπικά

Ειδικότητα τεχνικού μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Σημαντική εξέλιξη για την τοπική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας κατόπιν αιτήματος από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η ειδικότητα «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» του τομέα Μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.
Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα έχουν ξεκινήσει συναντήσεις και επαφές μεταξύ του σχολείου, της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας και του 307 ΠΕΒ εδώ και περίπου ένα χρόνο. Κοινός στόχος είναι η λειτουργία της ειδικότητας.

Ήδη μία αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου δύο Εργαστηριακά Κέντρα στην Αθήνα, το 2ο ΕΚ Αιγάλεω και το 5ο ΕΚ Αθήνας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αφού ενημερώθηκαν από κοντά για τον απαραίτητο εξοπλισμό, συζητήθηκαν και οι προοπτικές των μαθητών μετά την αποφοίτησή τους.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος τόνισε πως «ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του 307 ΠΕΒ προς το σχολείο μας, συναισθανόμενοι την ανάγκη των νέων της περιοχής μας για εργασιακές διεξόδους, καθώς και την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων για εξειδικευμένο προσωπικό, η Σχολική Κοινότητα του συγκροτήματος Φυτόκου εργάστηκε μεθοδικά, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, τον πρώην διοικητή του 307 ΠΕΒ σ/χη Αχιλλέα Ντάντο, τον προϊστάμενο του πολιτικού προσωπικού κ. Κοφίδη Δημήτριο και τον λ/γό Βέργο Ιωάννη, για την έγκριση λειτουργίας της ειδικότητας.
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Ελλάδα καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στη Θεσσαλία που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με το 307 ΠΕΒ και τον νέο διοικητή σ/χη Καπελαρίδη Ιωάννη στα πεδία του εξοπλισμού, της τεχνικής βιβλιογραφίας, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην υλοποίηση διδακτικών επισκέψεων, στη μαθητεία και στη συνδιοργάνωση σεμιναρίων-παρουσιάσεων και άλλων δράσεων. Για τη συνέχιση και την επέκταση της συνεργασίας μας σκοπεύουμε να αιτηθούμε μία επίσκεψη στο 307 ΠΕΒ, αντιπροσωπίας Εκπαιδευτικών».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «είναι μια σπουδαία στιγμή για την επαγγελματική εκπαίδευση η οποία ενισχύεται με ακόμη μια σημαντική ειδικότητα. Αποδεικνύεται στην πράξη η συνεργασία δύο διαφορετικών υπουργείων και των δομών τους, ενώ δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να φοιτήσουν σε μια ειδικότητα λαμβάνοντας γνώσεις και εφόδια τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν και σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες της περιοχής μας που ειδικεύονται στον στρατιωτικό εξοπλισμό».
Η ειδικότητα τεχνικού μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο και μπορούν να την επιλέξουν οι μαθητές της Γ’ Τάξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το