Ελλάδα

Έγκλημα στη Σαλαμίνα – Ξεσπά η αδερφή της 43χρονης: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;»

«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;». Η αδερφη της 43χρονης, που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο πρώην σύζυγό της, περιέγραψε την κακοποίηση που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα στα χέρια του δράστη.

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήρθε η αδερφή μου να μείνει μαζί μας στην Σαλαμίνα, δεν την είχα δει να κακοποιείται. Αν σαν ζευγάρι είχαν διαφορές μέσα στο σπίτι τους, το οποίο ήταν μακριά, δεν έχω εικόνα. Όσες φορές χρειάστηκε να είμαστε δίπλα της επειδή μας το ζήτησε, το κάναμε. Απορώ γιατί όσοι έλεγαν ότι άκουγαν τακτικά καβγάδες και φασαρίες δεν έκαναν κάτι. Πραγματικά απορώ», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

«Είχε μια άρνηση για εργασίες και αυτό επιβάρυνε τον οικονομικό προϋπολογισμό του σπιτιού. Η αδελφή μου ζούσε με το επίδομα αναπηρίας του παιδιού καθώς δεν ήταν δυνατόν να εργαστεί. Δεν είχε άλλα έσοδα. Βοηθούσαμε και εμείς και ο πατέρας του παιδιού. Της λέγαμε ”πόσο πια βρε κορίτσι μου να βοηθήσουμε κι εμείς οικονομικά; Έχεις δίκιο” έλεγε η αδελφή μου. Ντρεπόταν προφανώς. Στην προσπάθειά της να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, διογκώθηκε το πρόβλημα μεταξύ τους και του είπε να φύγει. Έγινε μετά το σοβαρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό την Παρασκευή και στη συνέχεια φτάσαμε εκεί που φτάσαμε», ανέφερε η αδερφή της 43χρονης.

Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονής πρώην σύντροφου του στη Σαλαμίνα, συνέχισε ατάραχος τη μέρα του. Αφού σκότωσε τη γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού, πήγε για καφέ και μάλιστα απάντησε ότι η σύντροφός του είναι καλά. Μάρτυρας «κλείδι» που οδήγησε στη σύλληψη του 71χρονου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε ότι όταν τον κάλεσε, αφού είδε όσα μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης, τον ρώτησε «τι έκανες;» και ο ίδιος αφού έκανε τον ανήξερο, απάντησε, «γιατί ταράζεσαι; Α, καλά, ένας άνθρωπος λιγότερος στη γή».

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα είπε: «Εκείνο το μεσημέρι ακούω τις ειδήσεις πως την σκότωσε και τον παίρνω τηλέφωνο. Του λέω ‘’τι έκανες;’’ Και μου απάντησε ‘’τι έκανα, τι συμβαίνει;’’. Και ήταν τόσο ήρεμος και μου είπε ‘’γιατί να ταράζομαι; Ααα, καλά ένας άνθρωπος λιγότερος στη γη’’. Του λέω ΄’’τι είπες;’’ Και μου λέει ‘’ηρέμησε’’ και μου το κλείνει. Μετά με παίρνει εκείνος τηλέφωνο και μου λέει ‘’τι λένε για εμένα’’. Του λέω ‘’δεν σε ενδιαφέρει που η γυναίκα είναι νεκρή;’’ Και μου λέει ‘’και τι θες να κάνω; Υπάρχουν αποδείξεις πως ήμουν εγώ;’’. Του λέω ‘’που είσαι τώρα;’’ Και μου λέει πως είναι κοντά, σε μία καφετέρια. Παίρνω τηλέφωνο το 100 και τους λέω για τη συνομιλία. Στη διαδρομή, μέχρι να φτάσω στο Αστυνομικό Τμήμα, τον ξαναπαίρνω τηλέφωνο, γιατί οι οδηγίες των αστυνομικών ήταν να τον κρατήσω όσο μπορώ στη γραμμή για να βρουν το σήμα του. Μου είπε πως ήταν κάτω από μία γέφυρα.. Μου λέει ‘’για εκείνη να πάω και στο χώμα και στη φυλακή, παντού’’. Το αμάξι ήταν κρυμμένο κάτω από μία σήραγγα. Εν τέλει τον είχαν πιάσει πιο κάτω κάποιοι άλλοι αστυνομικοί».

Ο ιδιοκτητής της καφετέριας, μιλώντας επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως τους γνώριζε και μάλιστα την ημέρα της δολοφονίας τον ρώτησε τι κάνει η 43χρονη γυναίκα με τον ίδιο να αποκρίνεται πως είναι καλά και βρίσκεται στη μητέρα της. «Τους γνωρίζω γιατί ερχόντουσαν και έπιναν καφέ. Δεν την είχα δει ποτέ χτυπημένη. Έκανα παρέα μαζί του. Σε εμάς δείχνανε πως είχαν καλή σχέση. Δεν είχαν δώσει δικαιώματα ποτέ. Ήρθε γύρω στις 7 και τέταρτο και έφυγε γύρω στις 11 η ώρα. Μιλούσε κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα. Τον ρώτησα τι κάνει η Γ… και μου είπε ΄΄καλά είναι’’. Μου είπε πως είναι στη μάνα της. Για το παιδί που λένε πως το χτυπούσε, ποτέ δεν είδα να τον χτυπάει. Ποτέ» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας.

Περισσότερες από 8.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας το 2023

Για το panic button και τη Γραμμή 15900, μίλησε στην ΕΡΤ η Ζέφη Δημαδάμα, γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικά με το panic button ανέφερε πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του στην αποτροπή κακοποιητικών συμπεριφορών και τόνισε ότι έως σήμερα 1000 γυναίκες έχουν την εφαρμοφή αυτή στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ 140 την έχουν πατήσει το κουμπί.

Η κ. Δημαδάμα δήλωσε ότι όλες τις φορές που κάποια γυναίκα πάτησε το κουμπί, οι αρχές έφτασαν στο σημείο και την προστάτευσαν. Ωστόσο, στην περίπτωση της 43χρονης στη Σαλαμίνα δεν πρόλαβε να το πατήσει. Επιπλέον, το panic button πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες περιχοές της χώρας, γνωστοποίησε η κ. Δημαδάμα.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη Γραμμή 15900, που παρέχει 24ωρη στήριξη για θέματα ενδοοικογενειακή βίας.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το