Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΕΒΟΛ στο Στεφανοβίκειο 

Εγκαινιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζο, η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 500KW και κόστους 600.000 ευρώ, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Εκτιμάται ότι η απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε για την επένδυση, με επιδότηση 42% από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», θα γίνει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Το οικονομικό όφελος για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 200.000 ευρώ ετησίως, τόσο από τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στο Στεφανοβίκειο, όσο και από την εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών στη στέγη των εγκαταστάσεων του Συνεταιρισμού.


Η παραγόμενη από το πάρκο ηλεκτρική ενέργεια εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 800 κιλοβάτ και θα συμψηφίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα Net metering.

Το πάρκο συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ και σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό των 100KW που είναι εγκατεστημένο στην οροφή της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ αποτελεί ιδιαίτερα επωφελής για την Οργάνωση.

Πηγή φωτό: www.thessaliatv.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το