Τοπικά

Εγγραφές ηλικιωμένων στα ΚΗΦΗ Βόλου

Τα ΚΗΦΗ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλούν ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής, με σκοπό την ένταξή τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελούμενων στις δομές και τις δραστηριότητές τους.
Τα ΚΗΦΗ, τα οποία είναι δομές συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020, στον άξονα προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» με τίτλο «Συνέχιση λειτουργίας κέντρων ημερησίας φροντίδας ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη Θεσσαλία», είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας αδυνατώντας να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.
Βασικοί σκοποί των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Επίσης επιδιώκεται εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο άτομο, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος η υποστήριξη ώστε να διατηρήσουν την αυτονομία τους, την κοινωνική συμμετοχή και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Τι υπηρεσίες παρέχονται στα ΚΗΦΗ;
– Νοσηλευτική φροντίδα
– Φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης
– Ατομική υγιεινή
– Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων
Τα ΚΗΦΗ στελεχώνονται από Νοσηλεύτρια, Κοινωνικούς Φροντιστές και Βοηθητικό Προσωπικό.

Για την εγγραφή ηλικιωμένων στη συμπληρωματική κατάσταση ανά δομή και για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ΚΗΦΗ της περιοχής σας.
– ΚΗΦΗ Βόλου. Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου, Βόλος. Τηλ. 24210 35578. Υπεύθυνη δομής: Μαρία Σταμούλη.
– ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου. Ελληνικής Αεροπορίας 31, Νέα Αγχίαλος. Τηλ. 2428078182. Υπεύθυνη δομής: Μαρία Ζαβού
– ΚΗΦΗ Αγριάς. Ανδ. Παπανδρέου & Δημοκρατίας (παραλιακός δρόμος). Τηλ.2428091040. Υπεύθυνη δομής: Μένια Ρήγα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το