Τοπικά

Εφετείο Λάρισας: Στη φυλακή 50χρονος επαγγελματίας οδηγός για αποπλάνηση και βιασμό 14χρονου αγοριού

Στη φυλακή οδηγήθηκε 50χρονος αυτοκινητιστής μετά την ποινή κάθειρξής 7 ετών που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας όπου παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου. Συγκεκρι­μένα, κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση ενός 14χρονου αγοριού, παιδί γειτόνων, την κατάσταση του οποίου φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε ο επαγγελματίας οδηγός για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις ακόμη και όταν ο μαθητής Β’ Γυμνασίου αρνήθηκε τη συνεύρεση, αισθανόμενος «αηδία».

Ο 50χρονος κατά την απολογία του, τόνισε μεταξύ άλλων πως όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται είναι προϊόν «μυθοπλασίας», με το θύμα του, ενήλικας πλέον, να επαναλαμβάνει όσα είχε καταθέσει και πρωτόδικα με αποτέλεσμα ο 50χρονος να οδηγηθεί τελικά στις Φυλακές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας παρά τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, συνεδρίασε προχθές κατ’ εξαίρεση με αφορμή και τον κίνδυνο παραγραφής καθώς τα αδικήματα τελέσθηκαν παραμονές του Πάσχα του 2013. Ο δράστης ένας χωρισμένος 50χρονος επαγγελματίας οδηγός και το θύμα, ένας 14χρονος μαθητής Β’ Γυμνασίου, ήταν γείτονες σε χωριό της Kαρδίτσας. Όπως σημειώνεται και στο κατηγορητήριο, τη Μεγάλη Παρασκευή ο 50χρονος προσκάλεσε στο σπίτι του τον 14χρονο, ο οποίος έκανε παρέα με την κόρη του δράστη και έχοντας την εντύπωση πως θα συναντούσε τη φίλη του, ο 14χρονος αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Η αληθινή πρόθεση του 50χρονου αποκαλύφθηκε αμέσως όταν ο ίδιος επέστρεψε στο σαλόνι τυλιγμένος μόνο με μια πετσέτα, για να αποπλανήσει τελικά το ανήλικο αγόρι, ικανοποιώντας τις δικές του ερωτικές επιθυμίες.

Όταν ο ανήλικος αρνήθηκε στη συνέχεια να πράξει ό,τι και ο 50χρονος έπραξε νωρίτερα σε αυτόν, ο δράστης το κατάφερε ασκώντας σωματική βία στον μαθητή. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στο θύμα του, μετά βέβαια και την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης, τον συμβούλεψε (σ.σ. όπως κα­τέθεσε ο ανήλικος) «να μην πω τίποτα σε κανέναν, γιατί θα χάσω όλους μου τους φίλους και ότι θα μείνω μόνος». «Αισθάνθηκα αηδία» κατέθεσε το θύμα, προσθέτοντας ότι «ήθελα να φύγω αλλά πήγα προς την πόρτα για να φύγω και διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Μετά αυτός με έριξε στον καναπέ και μου είπε «πάρτο σαν εμπειρία αυτό που έγινε»», με το θύμα να περιγράφει λεπτομερώς και άλλες συνευρέσεις που ακολού­θησαν το επόμενο διάστημα στο σπίτι του δράστη. Τονίζοντας την «έντονη ψυχολογική πίεση» που υπέστη ενώ ο κατηγορούμενος τον απειλούσε πωςs «αν δεν ξαναπάω θα δημοσιεύσεις βίντεο που είχε τραβήξει με τις σεξουαλικές μας δραστηριότητες» ενώ υπό τον φόβο της απομόνωσής, ακο­λούθησαν και άλλες συνευρέσεις. Εκθέσεις ειδι­κών τις οποίες επικαλέσθηκε μάλιστα η υπεράσπιση στην αγόρευσή της για να εστιάσει στο «προϊόν ψυχαναγκασμού».

«Γνώριζε την ηλικία μου» είχε καταθέσει ο ανήλικος με την αποκάλυψη της υπόθεσης «γιατί κά­ναμε από χρόνια, από όταν ήμουν μικρό παιδί, παρέα, ήμασταν οικογενειακοί φίλοι. Ερχόντου­σαν με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά του στο σπίτι μας και εμείς πηγαίναμε στο δικό του. Έχουμε βρεθεί σαν οικογένειες στα γενέθλια τα δικά μου και των παιδιών του. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο με επηρέασε ψυχολογικά όλη αυτή η ιστορία και στις σχέσεις μου με (φίλους μου και στην απόδοσή μου στο σχολείο. Είχα πέσει πάρα πολύ στα μαθήματα, φοβόμουν, θεωρώ ότι τα χρόνια που περάσανε, από το συμβάν μέχρι σήμερα, έχουν πάει ως έναν βαθμό χαμένα και ότι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πράγματα». Μεταφέροντας επίσης τα όσα είχαν διαδοθεί πλέον στο χωριό, το θύμα περιέγραψε μία ακόμα διά­σταση, αυτήν των συμμαθητών του που άρχισαν να απομακρύνονται από τον ίδιο.

«Είναι μυθομανής»
Απολογούμενος ο 50χρονος αρνήθηκε τοις κατηγορίες για να επαναλάβει όσα και πρωτόδικα είχε δηλώσει, ότι δηλαδή ο ανήλικος «είναι μυθομα­νής, πλάθει ιστορίες. Όλο αυτό είναι ένα ψέμα το οποίο έπλασε μέσα στο μυαλό του. Δεν αποδέ­χομαι την κατηγορία. Αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας -αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου- να επιβάλλει ποινή κάθειρξής 7 ετών και ο 50χρονοις να καταλήγει στη φυλακή. Υπενθυμίζεται πως πρωτόδικα, τον Μάιο του 2018, Δικαστήριο των Τρικάλων είχε επιβάλλει στον 50χρονο φυλάκιση συνολικά 11 ετών από­φαση επί της οποίας είχε ασκήσει έφεση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το