Επιστήμη, Θ Plus

Εφαρμογή σε smartphone «ανιχνεύει» τους σεισμούς

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία «ανιχνεύει» σεισμικές δονήσεις και πιθανόν στο μέλλον να μπορεί να προειδοποιεί τους χρήστες για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τους, ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η εφαρμογή « MyShake» μετατρέπει επί της ουσίας ένα κοινό smartphone σε ανιχνευτή σεισμών και οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
«Διαπιστώσαμε ότι το MyShake θα μπορούσε να ανιχνεύσει όχι μόνο μεγάλους σεισμούς, αλλά και μικρότερης έντασης, κάτι που πιστεύαμε ότι ποτέ δεν θα ήταν δυνατό», δήλωσε ο Κουίνγκαϊ Κονγκ, ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής.
Από τότε που τέθηκε σε λειτουργία, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, το MyShake έχει εντοπίσει τουλάχιστον 200 σεισμικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που καταγράφουν τα 200.000 smartphones που ενσωματώνουν την εφαρμογή.
Προς το παρόν, η εφαρμογή καταγράφει μόνο δεδομένα, ωστόσο ο Κονγκ σχεδιάζει να προσθέσει ένα χαρακτηριστικό που θα προειδοποιεί τους χρήστες για οποιαδήποτε σεισμολογική δραστηριότητα στην περιοχή τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν εγκαίρως σε κάποιο ασφαλές μέρος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το