Αθλητισμός

Δύο μετάλλια ο ΝΟΒΑ στο 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπριντ Ανάπτυξης

Δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο αλλά και η 8η θέση στη γενική κατάταξη ήταν ο απολογισμός για τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες στο 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κανόε καγιάκ Σπριντ Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του βολιώτικου ομίλου ήταν εντυπωσιακοί στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου. Οι 11 αθλητές του ΝΟΒ-Α έδειξαν πάθος, αγωνιστικότητα και κατάφεραν να περάσουν σε όλους τους τελικούς, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Κ4 1000m Παμπαίδων και την τρίτη θέση στο Κ2 200m Παμπαίδων. Συγχαρητήρια στους αγωνιζόμενους οι οποίοι συγκεντρώνοντας 73,5 βαθμούς, πήραν την 8η θέση σε σύνολο 18 σωματείων.

Η παρουσία του ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κρίνεται επιτυχημένη αφού όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν πήραν βαθμούς σύμφωνα με το καινούριο τρόπο και βοήθησαν στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας. Πρόκειται για μια επιτυχία που είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στον ΝΟΒΑ το μέλλον του οποίου προδιαγράφεται αν μη τι άλλο λαμπρό στο άθλημα του κανόε καγιάκ.
Οι δύο έφοροι του τμήματος Στέφανος Μπασδάνης και Βασίλης Σουγγάρης θέλουν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και στους προπονητές κ. Γκεόργκι Αϊτόφ και Κώστα Κατώγια.
Οι εμφανίσεις και οι επιτυχίες τους απέδειξαν ότι ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου βρίσκεται δικαίως ανάμεσα στα κορυφαία σωματεία στην Ελλάδα. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για ό,τι καταφέραμε, αφού αρκετοί αθλητές είναι πολύ νέοι στο άθλημα και έδειξαν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη.

Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τους γονείς των αθλητών του τμήματος που είναι δίπλα στα παιδιά και στηρίζουν έμπρακτα το τμήμα σε κάθε του προσπάθεια» επισημαίνει η εφορία του τμήματος κανόε-καγιάκ του ΝΟΒΑ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Αργυρό Μετάλλιο: Κ4 1000μ. Παμπαίδων: Σιρίν Κωνσταντίνος, Σιάτρας Ευάγγελος, Βήτας Θωμάς, Γιαννακούλας Ορέστης
Χάλκινο Μετάλλιο: Κ2 200μ. Παμπαίδων: Σιρίν Κωνσταντίνος, Σπυρέλης Δημήτριος.
4η Θέση: Κ2 500μ. Παγκορασίδων: Σπυρέλη Μαριέττα, Στεργιοπούλου Ευαγγελία.
5η Θέση: Κ1 200μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Αντάμη Κατερίνα
6η Θέση: Κ1 500μ. Κορασίδων Αρχαρίων: Αντάμη Κατερίνα, Κ2 1000μ. Παμπαίδων: Σιάτρας Ευάγγελος, Βήτας Θωμάς και Κ1 200μ. Παμπαίδων: Σπυρέλης Δημήτριος.
7η Θέση: Κ1 200μ. Παίδων Αρχαρίων: Μάνδρος Γιώργος
8η Θέση: Κ1 500μ. Παγκορασίδων: Σπυρέλη Μαριέττα, Κ1 200μ. Παγκορασίδων: Στεργιοπούλου Ευαγγελία
9η Θέση: Κ2 1000μ. Παίδων Αρχαρίων: Ρασβάνης Αντρέας, Γραμμενής Αλέξης
Αναλυτικά η ομάδα του ΝΟΒΑ που συμμετείχε στους αγώνες, ήταν η εξής:
Αντάμη Κατερίνα, Βήτας Θωμάς, Γιαννακούλας Ορέστης, Γραμμενής Αλέξης, Μάνδρος Γιώργος, Ρασβάνης Αντρέας, Σιάτρας Βαγγέλης, Σιρίν Κώστας, Σπυρέλης Δημήτρης, Σπυρέλη Μαριέττα, Στεργιοπούλου Ευαγγελία.

Συνοδοί της αποστολής ήταν οι έφοροι του τμήματος Στέφανος Μπασδάνης και Βασίλης Σουγγάρης και οι προπονητές Γκεόργκι Αϊτόφ και Κώστας Κατώγιας.
Στους αγώνες παρευρισκόταν και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και γενικός γραμματέας του βολιώτικου ομίλου Χρήστος Καλλιώρας.
Ο πρόεδρος Χρήστος Γεροβασίλης και το Δ.Σ του ΝΟΒΑ συγχαίρουν το τμήμα για τις επιτυχίες και εύχονται καλή συνέχεια.
Τέλος, γίνεται γνωστό πως το τμήμα κανόε-καγιάκ θα παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες. Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους Στέφανο Μπασδάνη (τηλ. 6944350720) και Βασίλη Σουγγάρη (τηλ. 6948529773).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το