Πολιτισμός

Δράση της Ομάδας ΧΕΝ με φύτευση δέντρων και φυτών στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου

Το συλλογικό όραμα της ΧΕΝ για έναν κόσμο ειρήνης και δικαιοσύνης συνδέεται άρρηκτα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ΧΕΝ Ελλάδος μέσα από τη δημιουργία υλικού και την ενεργό συμμετοχή των εθελοντριών της σε προγράμματα και δράσεις για το περιβάλλον, στόχευσε και στοχεύει ως οργάνωση στην ευαισθητοποίηση, στην ενεργοποίηση και στην ανάπτυξη υπεύθυνης στάσης.
Είναι αποδεκτό ότι η μαζική δενδροφύτευση επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή.
Για τον λόγο αυτό και η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου ευαισθητοποιούμενη για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο περιβάλλον και στην πόλη μας ανέλαβε δράση. Τα δένδρα και τα φυτά ομορφαίνουν τη φύση και τις καρδιές όσων τα αγαπούν. Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο πολλά χρόνια πριν. Γι’ αυτό η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψουμε ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.

«Ο χώρος του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου (Ιωλκού με Αχιλλοπούλου) είναι ένα κομμάτι ζωής μέσα στην πόλη μας. Δραστηριοποιείται από το 1896 και καλλιεργεί τον αθλητισμό με ξεχωριστή επιτυχία. Η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου με τη δράση της «Δίνουμε πνοή» στους κατοίκους της περιοχής και στους εκατοντάδες αθλητές του ιστορικού Συλλόγου που καθημερινά προπονούνται εκεί και σας καλούμε όλους σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ώρα 11.30 π.μ., να συμβάλουμε στην αλλαγή.
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης μας: Ανθοπωλείο Τουλίπα, Γεωτεχνική Βόλου, Novel, Εξωραϊστική Ταχυφαγείο, Κέντρο Φυτού Βόλου» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το