Τοπικά

Δράσεις για τη συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών σε σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με την ψυχολόγο Σοφία Μπαλαμώτη και την κοινωνική λειτουργό Μαρία Μπακάλη καθιέρωσαν συνεχόμενη συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Δράσεις με στόχο τη συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών, έχουν ήδη υλοποιηθεί στα σχολεία Αγίου Γεωργίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου, στον χώρο του Παιδικού Σταθμού στο Βελεστίνο και στο 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων.

Ο στόχος των σχολών γονέων είναι οι γονείς να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, να μπορέσουν να τα οριοθετήσουν και να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Ο σκοπός είναι οι γονείς να γίνουν οι συναισθηματικοί μέντορες του παιδιού και να καλλιεργήσουν συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο των σχολείων σε προκαθορισμένη ώρα και μέρα (μια συνάντηση το μήνα) και η θεματική αφορά στις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Όσον αφορά τις δράσεις στα σχολεία που υλοποιούνται από το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, στοχεύουν στη συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών. Η δράση στα δημοτικά σχολεία στοχεύει στο να μπορέσουν τα παιδιά να μιλήσουν για τα προβλήματα που τα απασχολούν, να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να μιλήσουν για τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Τέλος, η δράση στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία κινείται στην ίδια λογική προσαρμοσμένη, όμως, στις ανάγκες και στις δυνατότητες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το