Ελλάδα

Δράκος με το φλάουτο: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την ασέλγεια σε ανήλικες

Εν αναμονή της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας βρίσκονται οι οικογένειες των δυο ανηλίκων κοριτσιών, που φέρεται να παρενόχλησε και να αποπλάνησε ο 62χρονος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών για την αποπλάνηση δυο μαθητριών του 8 και 10 ετών, άκουσε σήμερα το πρωί τον εισαγγελέα να ζητά την ενοχή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αντιρρήσεις του για τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου ποινικού κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα. «Εάν κάνεις θωπείες με σκοπό να ικανοποιήσεις την γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος Πάγος. Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα; Δεν θα έχουμε δίκαιη ειρήνη» είπε ο εισαγγελέας απευθυνόμενους σε δικαστές και ενόρκους.

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες; Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του», σχολίασε για την περίπτωση της 10χρονης, επιμένοντας ότι την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και σε βάρος της 8χρονης μαθήτριας του.

«Ο κατηγορούμενος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι γονείς των θυμάτων βλάπτοντας τα μέγιστα την ψυχοσύνθεση των παιδιών. Σου δίνω το παιδί για να του μάθεις γράμματα, παιδαγωγέ, δάσκαλε, μουσικέ και εσύ πας και κάνεις σεξουαλικές πράξεις», υπογράμμισε ο Εισαγγελέας της έδρας ζητώντας από το δικαστήριο να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το