Ελλάδα

Τσίπρας: «Ίσως πρέπει να μιλήσω κι εγώ με ονόματα και διευθύνσεις για το 2015»

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όπου πραγματοποιεί περιοδεία έτσι ώστε να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του κόμματός του κι όχι μόνο και να τους ζητήσει να συνδράμουν στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Αχαΐας, περιφέρεια στην οποία εκλέχθηκε κι ο ίδιος, αλλά και το κόμμα του βρέθηκε στην κορυφή, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις επιλογές που έκανε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, που ήταν το πιο καυτό και το πιο καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης, αλλά και της χώρας μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Ionian Tv και λίγο μετά την τοποθέτηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα περί «επικίνδυνου φλερτ με την επιστροφή στη δραχμή» ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι αν… ανοίξει το στόμα του, κάποιοι θα θορυβηθούν.

«Βλέπω τις τελευταίες μέρες όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για την περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ήταν στα αλήθεια πολύ ιστορικές και κρίσιμες, τόσο οι επιλογές, όσο και οι στιγμές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα…».
Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός «αυτό που προέχει για εμένα τούτη την ώρα είναι να βγάλουμε πρωτίστως τα πολιτικά συμπεράσματα».

Για το προσφυγικό και την τουρκική προκλητικότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «από τις 7 Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχει κάνει ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το πρώτο τρίμηνο. Πρώτα από όλα κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεύτερον ξήλωσε από τις θέσεις τους όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την εμπειρία και χειρίζονταν επί τέσσερα χρόνια το πρόβλημα και τρίτον ακυρώθηκαν όλα τα προγράμματα τα οποία είχαμε έτοιμα, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Η Τουρκία κατά τον Αλέξη Τσίπρα «είναι ένας απρόβλεπτος γείτονας με μία επιθετική συμπεριφορά, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο. Βλέπουμε ότι ξεκίνησε τον πόλεμο στη Συρία και ταυτόχρονα να συνεχίζει την παραβατική συμπεριφορά στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το