Ελλάδα

Δραγασάκης: Να τηρήσουν όλοι την συμφωνία για το προσφυγικό

dras_0

O Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (AFCO), που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, η επικεφαλής της επταμελούς αντιπροσωπείας Ντανούτα Χούμπνερ εξέφρασε “τη στήριξή της στις προσπάθειες για ταχεία ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς και την ελπίδα της για επιτυχή έκβαση της συζήτησης που θα ξεκινήσει για το χρέος. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη κοινής πανευρωπαϊκής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης στην βάση της αλληλεγγύης των κρατών – μελών”.

Ο Γιάννης Δραγασάκης παρουσίασε με τη σειρά του τις συγκεκριμένες ενέργειες που υλοποιεί “με αποφασιστικότητα και ταχύτητα η κυβέρνηση για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαχείριση των προσφυγικών ροών στη βάση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά την συμφωνία που επιτεύχθηκε, δήλωσε πως εκείνο που προέχει είναι η τήρησή της από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογηθεί στη βάση των αποτελεσμάτων της”.

Ο Δραγασάκης επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι “το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και μόνο σε αυτό το επίπεδο μπορεί να αντιμετωπιστεί, μέσα από ενιαία στάση της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών από όλα τα κράτη – μέλη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναβεβαίωσε την δέσμευση της κυβέρνησης για τήρηση των συμφωνηθέντων, καθιστώντας, ωστόσο, σαφές ότι “καμία άλλη αξίωση πέραν της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου δεν μπορεί να γίνει δεκτή”.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το