Τοπικά

Δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους δημότες από τον Δήμο Αλμυρού

αλμυρός

Λύση στο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρου του Αλμυρού επιχειρεί να δώσει η νέα δημοτική αρχή με τη μίσθωση ενός οικοπέδου, που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, στις επτά το απόγευμα θα ληφθεί απόφαση για τη μίσθωση του συγκεκριμένου οικοπέδου προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Για τη χρήση του χώρου οι πολίτες δεν θα πληρώνουν.

Ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί από κάτοικο του Αλμυρού στην πρώην κοινότητα Ζαγορίου, η οποία θα μισθώσει το οικόπεδο στον Δήμο Αλμυρού. Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες στάθμευσης στο κέντρο και το μίσθωμα οικονομικότερο από αυτό που δίνει σήμερα ο δήμος σε άλλο χώρο.

Επίσης η δημοτική αρχή φέρνει προς έγκριση την έκτακτη επιχορήγηση των δύο σχολικών επιτροπών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, με 30.000 ευρώ, καθώς η τακτική κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Μεταξύ άλλων θεμάτων το Δ.Σ. Αλμυρού θα αποφασίσει για τον καθορισμό των δικαιούχων χρήσης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και του ανωτάτου χρηματικού ορίου κλήσεων. Σύμφωνα με την εισήγηση δικαιούνται κινητών τηλεφώνων ο δήμαρχος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και δύο προϊστάμενοι υπηρεσιών. Ειδικότερα, βάσει του νόμου που θέτει διάφορα κριτήρια, για το δήμαρχο το ποσό που αναλογεί κάθε μήνα είναι 140 ευρώ, για τους αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους το 50% του δημάρχου ενώ για τον Γ.Γ. του δήμου το ποσό ανέρχεται στο 80% των 140 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το