Τοπικά

Διπλασιασμός της τιμής της μάσκας στα φαρμακεία του Βόλου – Προμηθεύονται ακριβότερα

“Πανικός” χθες στα φαρμακεία του Βόλου για την προμήθεια μασκών, αλλά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ματσιόλης τονίζει πως γίνονται συνεχώς προμήθειες. Η τιμή της μάσκας μιας χρήσης έχει διπλασιαστεί από τα 0,40 ευρώ (προ απαγόρευσης μετακινήσεων) στα 0,80 ευρώ. “Εμείς κάνουμε προμήθειες και δεν καθορίζουμε τις τιμές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα. Πάντως κάνουμε συνεχώς προμήθειες και μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ελλείψεων”, τόνισε ο κ. Ματσιόλης.

Η  χρήση μάσκας προσώπου από τον γενικό πληθυσμό είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κομμωτήρια / κουρεία κ.ά., τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εισερχομένους σε αυτά.

Για μια οικογένεια το κόστος αγοράς μασκών είναι υψηλό. Μια μάσκα την ημέρα να βάζει ένα μέλος της οικογένειας, απαιτούνται  24 ευρώ το μήνα (με 0,80). Για μια τετραμελή οικογένεια απαιτούνται 96 ευρώ, την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να επιβιώσουν, γι΄αυτό και ζήτησε διατίμηση και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το