Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα των ιδιοκτητών επιχειρήσεων και καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, άμεσα ανταποκρινόμενη στο αίτημα των επιχειρηματιών και ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών, κατέθεσε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας τη διερεύνηση και την επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος των εκδοθεισών επιταγών των ως άνω επαγγελματιών προς τους προμηθευτές τους.

Η κ. Μακρή περιγράφει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μία μεγάλη μερίδα επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, καθώς οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες προμηθεύτηκαν και προπλήρωσαν, ήδη, από τις αρχές του έτους, το εμπόρευμά τους, μέσω τραπεζικών επιταγών, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και το πλήγμα που θα δέχονταν ο ελληνικός τουρισμός. Η επώδυνη αλλά επιβεβλημένη, για την ασφάλεια του πληθυσμού, αναστολή των εργασιών των επιχειρήσεων και καταστημάτων τέτοιου τύπου, καθιστά, πλέον, αδύναμους τους ιδιοκτήτες τους να ανταποκριθούν στην πλήρη και εμπρόθεσμη, προς τους προμηθευτές τους, αποπληρωμή του εμπορεύματός τους. Παράλληλα, το εν λόγω εμπόρευμα δεν μπορεί να επιστραφεί ή να διοχετευθεί σε άλλες εγχώριες τοπικές αγορές εφόσον προορίζεται για αποκλειστική, από τα κατά τόπους καταστήματα τουριστικών ειδών χρήση, με αποτέλεσμα να καθίσταται εκ των πραγμάτων μη εμπορεύσιμο και εκμεταλλεύσιμο, δυσχεραίνοντας, ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Η κ. Μακρή αφουγκραζόμενη και συμμεριζόμενη την αγωνία αυτής της μεγάλης μερίδας επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στηρίζει σθεναρά τα αιτήματά τους, για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων με σκοπό την άμβλυνση των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που υπέστησαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας της νόσου COVID – 19.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το