Τοπικά

Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Νέα δίμηνη παράταση στον εργολάβο για την ολοκλήρωση των παιδικών χαρών

Νέα δίμηνη παράταση στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού παιδικών χαρών, χορηγήθηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου. Η προαναφερόμενη εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας, με την επικεφαλής της Μαρία Σαμαρά να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για «αδράνεια στην υλοποίηση των υποχρεώσεών του».

Να αναφερθεί ότι αρχικά είχε χορηγηθεί δίμηνη παράταση στον εργολάβο μέχρι τις 28 Αυγούστου, λόγω της μη ολοκλήρωσης από τον Δήμο του συνοπτικού διαγωνισμού για τον ορισμό αναδόχου που αφορά στην κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων όπου θα τοποθετηθούν τα όργανα των παιδικών χαρών.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του Γραφείου Προμηθειών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, «ο ισχυρισμός του αναδόχου περί μη ανταπόκρισης του Δήμου στην απαραίτητη προϋπόθεση της βάσης, πάνω στην οποία ο ανάδοχος θα τοποθετήσει τα δάπεδα ασφαλείας και τα όργανα επιβεβαιώνεται».

Στην τοποθέτησή της στη διάρκεια συζήτησης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Σαμαρά, ανέφερε ότι «σε όλες τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας που αφορούσαν στο έργο με τίτλο «Ανακατασκευή καις συντήρησης χώρων παιδικών χαρών» διατηρούσαμε τις επιφυλάξεις μας και συνεχώς τονίζαμε και επισημαίναμε την αναγκαιότητα κατασκευής πιστοποιημένων δομών παιδικών χαρών σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που καταψηφίζαμε τις ανάλογες εισηγήσεις της ομάδας πλειοψηφίας διότι δεν τηρούνταν η ανωτέρω προϋπόθεση. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε δυο φορές και ανάδοχος εταιρεία στο αίτημά της περί παρατάσεως, αναφέρεται σε μη ανταπόκριση του Δήμου στην προϋπόθεση κατασκευής απαραίτητης διαμόρφωσης της βάσης, πάνω στην οποία θα τοποθετήσει τα δάπεδα ασφαλείας και τα όργανα. Η Τεχνική Υπηρεσία επιβεβαιώνει με τη σειρά της τον ισχυρισμό του αναδόχου και εισηγείται εν νέου χρονική παράταση 60 ημερών. Για τους παραπάνω λόγους δεν ψηφίζουμε το θέμα που αφορά στο έργο αυτό».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Απ. Κοντογιώργος τόνισε πως «τα όργανα είναι πιστοποιημένα, αλλά δεν είναι έτοιμα τα δάπεδα, τα οποία θα τοποθετηθούν και για το λόγο αυτό ζητείται παράταση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποπεράτωση των υποδομών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το