Τοπικά

Δήμος Αλμυρού: «Όχι» σε αποζημίωση 150 ευρώ για ζημιά σε Ι.Χ. δημότισσας

«Όχι» είπε ο Δήμος Αλμυρού σε δημότισσα από τη Σούρπη για την καταβολή αποζημίωσης 150 ευρώ, για φθορά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό της τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε συνεργείο του Δήμου με χρήση χλοοκοπτικού μηχανήματος στην κεντρική οδό Σούρπης, έξω από την οικία της. Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση που συντάχθηκε από τον προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δεν προέκυψε το γεγονός, με αποτέλεσμα η Οικονομική Επιτροπή να απορρίψει το αίτημα για αποζημίωση.

Να αναφερθεί ότι η δημότισσα παρέδωσε την απόδειξη της δαπάνης για την αποκατάσταση του πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου της στον πρόεδρο της Κοινότητας Σούρπης Χρ. Κωστούλα.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση η αίτηση για την καταβολή της αποζημίωσης των 150 ευρώ υποβλήθηκε στον Δήμο στις 19 Ιουνίου. Επειδή η αίτηση υποβλήθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά το συμβάν και σε χρόνο κατά τον οποίο η ζημιά είχε αποκατασταθεί δεν έγινε αυτοψία. Η οικία της βρίσκεται όντως επί της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λαμίας που διασχίζει τον οικισμό της Σούρπης. Μετά από έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κατά την ημέρα που σύμφωνα με την αιτούσα έγινε το συμβάν, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
Την 21/4 εκτελέστηκαν εργασίες αποψίλωσης στα πεζοδρόμια της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λαμίας, στο τμήμα εντός του οικισμού Σούρπης, με χρήση χλοοκοπτικού μηχανήματος από εργάτη καθαριότητας του Δήμου.

Ο υπάλληλος δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του την 21/4 δεν αντιλήφθηκε να προκλήθηκε ζημιά σε παρκαρισμένο όχημα από εκτόξευση πέτρας ή από άλλη αιτία.
Συμπερασματικά, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος το οποίο μεσολάβησε μέχρι να γίνει γνωστό το συμβάν στην υπηρεσία, γεγονός που δεν επέτρεψε την άμεση διερεύνηση του θέματος, και έχοντας υπόψιν τα όσα στοιχεία ήταν δυνατόν να συλλεχθούν και να αξιολογηθούν, εκτιμούμε ότι δεν προκύπτει με τρόπο σαφή ότι η καταγγελλόμενη ζημιά στο όχημα οφείλεται σε πέτρα που εκσφενδονίστηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών αποψίλωσης που εκτελούσε συνεργείο του Δήμου με χρήση χλοοκοπτικού μηχανήματος, συνεπώς δεν τεκμηριώνεται ευθύνη του Δήμου για τη συγκεκριμένη φθορά.
Με βάση τα προαναφερόμενα η Οικονομική Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αποζημίωση, με το αιτιολογικό ότι η αίτηση υποβλήθηκε δυο μήνες μετά και η δημότισσα δεν προσκομίζει κανένα αποδεικτικό των λεγομένων της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το