Τοπικά

Δημήτρης Κολυνδρίνης: Ο κόσμος άρχισε να ταξιδεύει ξανά

Με πληρότητα 100%, με δεδομένο βέβαια ότι καλύπτεται το 50% των θέσεων του λεωφορείου βάσει των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού, πραγματοποιούνται από την περασμένη Δευτέρα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε άλλους νομούς. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό που ισχύει πλέον, έδωσε τη δυνατότητα στον κόσμο να αρχίσει να ταξιδεύει.
«Από χθες έχουμε επιστρέψει στον αριθμό δρομολογίων που ίσχυαν πριν την πανδημία» δήλωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης που πρόσθεσε πως «μετά την απελευθέρωση των μετακινήσεων η πληρότητα κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις καλύφθηκαν και οι 25 θέσεις που είναι το ανώτατο όριο»».
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ελάχιστα δρομολόγια εκτελούνταν. Από χθες αυτό άλλαξε άρδην και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει κανονικά. «Έχουμε επιβάτες από διάφορες ηλικίες που έκαναν το πρώτο τους ταξίδι μετά την καραντίνα» ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης και συμπλήρωσε πως «εφαρμόζουμε στα λεωφορεία όλους τους υγειονομικούς κανόνες, με τις αποστάσεις, την υποχρεωτική χρήση μασκών. Το ευχάριστο για όλους είναι πως ο κόσμος άρχισε να ταξιδεύει και εμείς είμαστε εδώ για να τον εξυπηρετήσουμε».
Αναφορικά με τον κλιματισμό υπογράμμισε πως «οι χώροι κλιματίζονται, καθώς εφαρμόζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία ο αέρας είναι εισερχόμενος. Επίσης αφήνουμε και τη μία καταπακτή ανοικτή».

Οι κανόνες με τον περιορισμό των θέσεων θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου, με τον πρόεδρο να σημειώνει πως «ελπίζουμε στη συνέχεια να δοθεί η δυνατότητα να γεμίζουν όλες οι θέσεις με επιβάτες».
Η επανέναρξη όλων των δρομολογίων αποτελεί τη σημαντική εξέλιξη για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Ωστόσο κρίσιμο είναι και το οικονομικό ζήτημα. Ειδικά ο κλάδος των μεταφορών έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.
«Ακόμη περιμένουν οι λεωφορειούχοι να λάβουν τα 800 ευρώ που υποσχέθηκε η πολιτεία. Το ποσό αυτό το πήραν οι εργαζόμενοι του Υπεραστικού, όχι όμως και οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων. Επίσης το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ως επιχείρηση δεν μπόρεσε να ενταχθεί στην επιστρεπτέα προκαταβολή που θα αποτελούσε για εμάς ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης, ώστε να αντέξουμε στη συνέχεια. Στην επιχείρηση δεν μπήκε ούτε ένα ευρώ από το Κράτος. Τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν στην κυβέρνηση, έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και περιμένουμε να δοθεί λύση» επισήμανε ο κ. Κολυνδρίνης.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «με τα δρομολόγια που γίνονται από χθες και με το δεδομένο της παρουσίας μέχρι 25 επιβατών, απλώς βγαίνουν τα έξοδα του λεωφορείου. Το ζήτημα είναι να υπάρξουν και έσοδα. Σε όλη την καραντίνα τα έξοδα έτρεχαν, όπως για τους λογαριασμούς, τα ενοίκια, το πετρέλαιο την πληρωμή των εργαζομένων που έκαναν τα λιγοστά δρομολόγια. Και τα βγάλαμε πέρα με τις δικές μας δυνάμεις οι οποίες όμως δεν είναι ανεξάντλητες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το