Τοπικά

Ελικόπτερο βαρέως τύπου στην Αγχίαλο για την αντιπυρική προστασία

Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της πολιτικής προστασίας που χωρίζει τη χώρα σε 24 ευάλωτες περιοχές για την εκδήλωση πυρκαγιών, η Μαγνησία βρίσκεται στο «κόκκινο».
Η Πολιτική Προστασία διαθέτει πλέον περισσότερα ελικόπτερα βαρέως τύπου, νέα πυροσβεστικά οχήματα και ενισχυμένο κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα για την Πυροσβεστική. Το ένα από τα 9 ελικόπτερα Erickson θα βρίσκεται μόνιμα στην Αγχίαλο. Στο σχέδιο του φετινού καλοκαιριού για τη θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές, το Πήλιο και οι Σποράδες συμπεριλαμβάνονται στις «κόκκινες περιοχές» και στο σχέδιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου περιλαμβάνεται η ενίσχυσή της με 80 εποχικούς τέλος Ιουνίου.
Στο μεταξύ η αντιπεριφερειάεχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση παρά τις επιστολές που έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία για να ελλιμενίζεται ένα πλωτό σκάφος στο λιμάνι του Βόλου που να μπορεί άμεσα να μεταφέρει μηχανήματα και προσωπικό στα νησιά, στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει αναρμόδιο και ζητά να αναλάβει η Περιφέρεια τα έξοδα, η οποία δεν διαθέτει χρήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το