Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητά μας είναι ικανή να θαυματουργήσει»

Την μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού τίμησε το διήμερο 23-24 Αυγούστου η τοπική εκκλησία, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τηρούμενων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα, παρότι ζούμε σε κράτος ελεύθερο, πολλά διαδραματίζονται γύρω από την Εθνική μας ανεξαρτησία, που κατακτήσαμε με αίμα Αγίων και Ηρώων. Πώς θα υπερασπιστούμε σήμερα αυτή την ανεξαρτησία; Με ποια όπλα; Αριθμητική υπεροχή δεν έχουμε, καθώς συρρικνωνόμαστε καθημερινά, ενώ και η φιλοπατρία μας δοκιμάζεται. Την ίδια στιγμή οι γείτονές μας προσβάλλουν την ιστορία μας, μετατρέποντας Ορθόδοξους Ναούς σε τζαμιά, νομίζοντας ότι έτσι θα μας αποθαρρύνουν, αλλά επιτυγχάνουν το αντίθετο. Ο απανταχού Ελληνισμός ενώνεται, νιώθοντας την προσβολή και αυτή η ενότητα, όταν ενεργοποιείται είναι ικανή να θαυματουργήσει…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ο τόπος μας μέχρι και σήμερα αναδεικνύει Αγίους κι αν χρειαστεί, θα αναδείξει και Εθναποστόλους. Η δική μας ευθύνη είναι αυτά που ο Πατρο-Κοσμάς διέσωσε, την ανόθευτη Ορθόδοξη πίστη και την Ελληνική Παιδεία, να τα κρατήσουμε ζωντανά. Άραγε, το πράττουμε, είμαστε συνεπείς απέναντί τους; Ας αγωνιστούμε γι΄ αυτό και δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το