Τοπικά

Δημιουργίες των αστυνομικών για τη στήριξη του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

Χειροποίητες δημιουργίες,  είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  όσοι βρέθηκαν χθες  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στο πλαίσιο bazaar που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και η Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μιλτ. Αλεξάκης ανέφερε ότι το bazaar πραγματοποιείται σήμερα  με χειροποίητες δημιουργίες αστυνομικών αντρών και γυναικών και όπως ανέφερε “τα έσοδα θα διατεθούν στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου. Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία των δύο ενώσεων και δείχνει το πραγματικό κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.”

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Στ. Καρκάλης , ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “φέτος μετά από μια περίοδο που είχαμε κάνει παύση γυναίκες κι άντρες αστυνομικοί, προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό το bazaar σήμερα κι αύριο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και τα τα έσοδα θα διατεθούν στον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου”.
Ο κ. Καρκάλης ανέφερε ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση στήριξης του ξενώνα με αφορμή και το τελευταίο γεγονός που είχαμε στην περιοχή .μας κι όπως είπε “Πρέπει να σπάσει η σιωπή και η γυναίκα πρέπει να απευθύνεται στις Αρχές στην Αστυνομία κι εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν και συνδράμουν”.

Από την πλευρά τους η Θεοδώρα Πεσιάνη και η Βάσω Μακρυγιάννη κοινωνικές λειτουργοί στη δομή, ευχαρίστησαν την ΕΛ.ΑΣ. για την στήριξη στις γυναίκες και στα παιδιά που φιλοξενούνται στον ξενώνα.
Σύμφωνα με τις ίδιες, η χωρητικότητα του ξενώνα είναι 21 άτομα και τώρα φιλοξενούνται 14 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά που είναι περισσότερα από τις γυναίκες με περιστατικά όχι μόνο από τη Μαγνησία αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το