Τοπικά

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: “Οι δυνάμεις των μικρών να δημιουργήσουν πολιτικό πλαίσιο”

DSC08540

Τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθεί η χώρα, παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς στη Μαγνησία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τα στελέχη του δικτύου, ο πρώτος πυλώνας είναι η ίδια η κοινωνία η οποία θα πρέπει να αναζητήσει νέες πολιτικές δυνάμεις που δεν θα συντηρούν το παλαιό σύστημα, καθώς σ’ αυτό ανήκει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο πυλώνα αποτελούν οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν την παραγωγική συγκρότηση που θέλουν για τη χώρα. Ο τρίτος και τέταρτος πυλώνας αφορά τον εθνικό διάλογο για το είδος της δημοκρατίας που θέλουμε ως κράτος και την ανάγκη του εθνικού διαλόγου για το είδος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Θράσος Φωτεινός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, αν η χώρα δεν καταφέρει να σταθεί σε αυτούς τους πυλώνες, δεν θα έχει καμία τύχη. Παράλληλα τόνισε ότι Η Ελλάδα είναι «υπό επιτροπεία» με έλλειμμα κοινωνικών ελευθεριών και ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η κυβέρνηση δεν έχει αναχώματα και κόκκινες γραμμές, ενώ έχουν σπάσει τα φρένα και δεν ξέρουμε που θα σταματήσουμε”. Τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι σε αμηχανία καθώς, ενώ η συμφωνία επετεύχθη, η κρίση συνεχίζεται και παγιώνεται η πολιτική της λιτότητας και τα μνημόνια, οδηγώντας σε έλλειψη δημοκρατίας.

Τα μέλη του Δικτύου τόνισαν ότι οι δυνάμεις των μικρών στην κοινωνία πρέπει να συγκλίνουν και να δημιουργήσουν πολιτικό πλαίσιο.

Τέλος το τοπικό μέλος Παντελής Μαστρογιάννης μίλησε για την πρόσφατη δράση του Δικτύου, με την ανακοίνωση για το θέμα της ΕΡΓΗΛ. Όπως είπε «το θέμα πρέπει να βρει ενωμένες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για να μην τιναχθεί στον αέρα η ΔΕΥΑΜΒ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το