Τοπικά

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από το ΚΠΕ Μακρινίτσας

Το ΚΠΕ Μακρινίτσας, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου, οργάνωσε, διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τα βότανα στη ζωή μας», στο πλαίσιο του ομώνυμου Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει. Οι συμμετέχοντες ήταν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ όλη την Ελλάδα, που το σχολείο τους είναι μέλος του Δικτύου για το σχολικό έτος 2018-19. Οι ίδιοι υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαζί με τους μαθητές τους με αντικείμενο τα βότανα. Την Παρασκευή οι θεματικές του σεμιναρίου αφορούσαν στη Βοτανική Ιατρική και την παραδοσιακή ιατρική της Δύσης, στα φαρμακευτικά φυτά ως κύρια πηγή φαρμακευτικών ουσιών, στην Αρωματοθεραπεία ως διαφορετική χρήση των βοτάνων, στα φυτά και στα βότανα στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στην εκπαίδευση μέσα από την καλλιέργεια των βοτάνων και στη διαθεματική εκπαιδευτική προσέγγιση στα βότανα. Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν βιωματικές εργασίες στο πεδίο. Επιστρέφοντας στον χώρο του σεμιναρίου υλοποιήθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια. Το πρώτο αφορούσε στην παρασκευή δερμοκαλλυντικών με εκχυλίσματα από δρόγες και το δεύτερο στην παρασκευή βάμματος.

Την ίδια ημερομηνία, Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου, το ΚΠΕ Μακρινίτσας οργάνωσε τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η φύση και ο άνθρωπος στο υδάτινο οικοσύστημα των ποταμών Καλαμά και Αράχθου», στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών, το ΚΠΕ Αράχθου, τον Δήμο Σουλίου και τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά Κέρκυρας οργανώθηκε το σεμινάριο που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που το σχολείο τους είναι μέλος του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας», που συντονίζει το ΚΠΕ Μακρινίτσας, για το σχολικό έτος 2018-19. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν προέρχονταν από σχολεία όλης της χώρας. Οι ίδιοι υλοποιούν μαζί με τους μαθητές τους προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με αντικείμενο τα Πετρογέφυρα.
Το ΚΠΕ Μακρινίτσας αξιοποιεί την εμπειρία μετά από κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιο των Ε.Θ.Δ. και οργανώνει επιμορφωτικές δράσεις που να αφορούν στα ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών που τα σχολεία τους είναι μέλη του Δικτύου ώστε στη συνέχεια να τις υλοποιήσουν οι ίδιοι μαζί με τους μαθητές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το