Ελλάδα

Διευθύντρια Παιδιατρικής ΠΑΓΝΗ: Εμβολιαστείτε πριν γίνουμε Μπέργκαμο

Μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες της Κρήτης, να θωρακιστούν μέσω του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού στέλνει η διευθύντρια της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ, Ένη Μιχαηλίδου.
Με αφορμή την διασωλήνωση 20χρονης που έχει προσβληθεί με κορονοϊό και είναι διασωληνωμένη, η Ένη Μιχαηλίδου γνωστοποίησε την επίσημη θέση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας που τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών των παιδιών, καλώντας μικρούς και μεγάλους να εμβολιαστούν.
Μάλιστα, η ίδια καταλήγει στην ανάρτησή της με τη φράση «Δεν καίγεται ο κορονοϊός με τις πυρκαγιές… Το ένα δράμα δεν αναιρεί το άλλο».

Η ανάρτησή της
«Ιδού και η επίσημη θέση της ΕΠΕ. Έχω πάρει προ πολλού θέση … δυστυχώς οι μεμονωμένες φάλτσες φωνές ακούγονται πιο δυνατά και μας ξεκουφαίνουν. Αποτέλεσμα οι ΜΕΘ στο νησί άρχισαν να ασφυκτιούν … 20χρονη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ (κόρη αντιεμβολιαστών) χαροπαλεύει μαζί με τη μητέρα της διασωληνωμένη επίσης … προτού λοιπόν γίνουμε Μπέργκαμο σπεύστε να εμβολιαστείτε μικροί και μεγάλοι. Δεν καίγεται ο κορονοϊός με τις πυρκαγιές… το ένα δράμα δεν αναιρεί το άλλο», γράφει στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Προειδοποίηση Τζανάκη

Υπενθυμίζεται πως χθες ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης έκρουε και εκείνος τον κώδωνα του κινδύνου.
«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους», έλεγε στον ΑΝΤ1.
«Στην Κρήτη, σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, είναι καλυμμένο το 90% των κλινών που μπορούμε να αναπτύξουμε για κλίνες Covid-19 στο νησί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους. Στο ΠΑΓΝΗ μπορούμε να αναπτύξουμε 80-90 κλίνες. Έχουμε τρία επίπεδα και αυτήν την στιγμή έχουμε αναπτύξει τρίτη κλινική Covid-19, που δεν είχαμε ανοίξει σε προηγούμενα κύματα», υπογράμμισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το