Τοπικά

Διαμαρτυρήθηκαν κατά της αξιολόγησης έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το ΠΑΜΕ Μαγνησίας έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ.Ελλάδας στον Βόλο. Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και ζήτησαν την κατάργηση της κυβερνητικής τροπολογίας – Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση” και στη συνέχεια παρέδωσαν το υπόμνημα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης.

«Φαινομενικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι αστυνομικοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν εξαιρεθεί από αυτή την αξιολόγηση. Αλλά δεν απέχουμε από τις αντιδράσεις και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε αυτούς που αντιδρούν στο νόμο για την αξιολόγηση καθώς συνδέεται με το μισθολόγιο. Ουσιαστικά αφορά όλο το Δημόσιο» δήλωσε η δικαστικός υπάλληλος Γιάννα Παπαδημητρίου.

Όπως ανέφερε,  πρώτα καταργήθηκαν τα προνόμια των αγροτών, μετά οι παροχές σε φάρμακα, μείωσαν τις συντάξεις, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις , απελευθέρωσαν τις απολύσεις.
«Όλα αυτά ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις αλλά μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να αποδώσει με αυτό τον τρόπο το σύστημα και πως δεν μπορεί να έρθει αλλιώς η επιχειρηματικότητα.
Τώρα έχουν καταλάβει όλοι πως το θέμα δεν αφορά μια ομάδα αλλά είναι μνημονιακή υποχρέωση να κατέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το μέτρο της αξιολόγησης δεν έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά έχει στόχο τη συμπύκνωση των δομών και των υπηρεσιών, απολύσεις και υπαλλήλους που δεν θα προωθούν βαθμολογικά και μισθολογικά. Μέσα από την κινητικότητα θα βλέπουμε υπαλλήλους να πηγαίνουν σε υπηρεσίες χαμηλότερης εμβέλειας» δήλωσε κ. Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Βασίλης Tίρχας τόνισε πως η αξιολόγηση πρακτικά σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία των υπηρεσιών, κινητικότητα, απολύσεις και περικοπές μισθών. «Η τροπολογία Γεροβασίλη εκβιάζει τους συναδέλφους και χρειάζεται να απαντήσουμε μαζικά με καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το