Τοπικά

Διαμαρτυρίες για εγκαταλειμμένο κτήριο – «υγειονομική βόμβα» στους Αγίους Αναργύρους

Πολλές οι διαμαρτυρίες κατοίκων στους Αγίους Αναργύρους από εγκαταλειμμένο σπίτι στην οδό Αγίων Αναργύρων κοντά στην ομώνυμη εκκλησία. Η μονοκατοικία, όπως λένε περίοικοι, έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και όχι μόνο. Την κατάσταση πλέον επιβαρύνει το γεγονός ότι άγνωστοι αφαίρεσαν πόρτα και παράθυρα με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν συνεχώς άτομα.

Οι περίοικοι προχώρησαν σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, με την υπηρεσία να προχωρεί σε αυτοψία, επόπτριες της οποίας συνέταξαν έκθεση μετά από επίσκεψη στον χώρο στις 29 Ιουλίου του 2021, διενεργώντας υγειονομική επιθεώρηση.
Εκεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση αυτοψίας, σύμφωνα με τους περιοίκους, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κτήριο, το οποίο δεν έφερε πόρτα και παράθυρα, και υπήρχαν απορρίμματα, παλαιά αντικείμενα, όπως καρέκλες, καναπέδες, ηλεκτρικές συσκευές, τραπέζια, στρώματα, ξύλα κ.λπ.
Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανθυγιεινής εστίας με κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ, σύμφωνα με τους περιοίκους, η έκθεση αυτοψίας αναφέρει ότι «απαιτείται άμεσος καθαρισμός και εξυγίανση του αναφερόμενου χώρου».

Όπως επισημαίνουν περίοικοι, «το κτήριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί εστία κινδύνου και μολύνσεων. Μέχρι και η οροφή είναι έτοιμη να καταρρεύσει».
Οι περίοικοι ζητούν άμεσα να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ επισημαίνουν ότι η έκθεση αυτοψίας έχει διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και τον Δήμο Βόλου.
«Δυστυχώς όμως έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια και λύση δεν δίνεται. Πρέπει να γίνει κάτι» αναφέρουν οι περίοικοι, οι οποίοι έχουν απελπιστεί από την όλη κατάσταση.
Όπως οι ίδιοι εξηγούν, «εκτός από τη βρώμα και τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, τα ξημερώματα έχει παρατηρηθεί να μπαινοβγαίνουν ναρκομανείς, ενώ τελευταία κάποιοι μένουν και μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
«Επειδή στη μονοκατοικία μπαινοβγαίνουν πολλοί εκτός ότι φοβόμαστε και εμείς οι ίδιοι να περάσουμε από το σημείο, ειδικά τα βράδια, μην παραλείπουμε το γεγονός ότι περνούν και μικρά παιδιά. Όπως επίσης υπάρχει και ο φόβος για κίνδυνο φωτιάς» καταλήγουν οι περίοικοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το