Τοπικά

Διαμαρτύρεται η ΛΑΣ Θεσσαλίας για την καταψήφιση της πρότασης ψηφίσματος υπέρ του λαού της Κούβας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταγγέλλουν την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αρνητική στάση τους απέναντι στην πρόταση της ΛΑΣ σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης προς τον λαό της Κούβας. Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ:

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, από κοινού με τις παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, της «Θεσσαλίας Πράσινης Περιφέρειας» και της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής», στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις 29.7.2021, καταψήφισαν πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας.
Επέλεξαν να στοιχηθούν με την κυβέρνηση της Ν.Δ, η οποία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ιμπεριαλιστικό σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ, υιοθέτησε όλα τα προκλητικά προσχήματα του σχεδίου της κυβέρνησης Μπάιντεν σε βάρος του λαού και της κυβέρνησης της Κούβας και συνυπέγραψε την απαράδεκτη και προκλητική κοινή δήλωση 21 υπουργών Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα μπλοκ αντιδραστικών κυβερνήσεων όπως του Ισραήλ, της Βραζιλίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουκρανίας, των Βαλτικών χωρών.

Με την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσαν και ψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στήριξαν επίσης η παράταξη «Πρωτοβουλία» και μια σύμβουλος της παράταξης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζονταν η αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, καταδικάζοντας παράλληλα την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα, οι οποίοι αξιοποιούν δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ και προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

Η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που συνεχίζει ο Μπάιντεν.
Αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο, έρχονται σήμερα και μιλούν για “ανθρωπιστική κρίση” στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη “Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα” των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, όπου οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπου μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά, οι ίδιες δυνάμεις δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη “Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”.

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και στην Ε.Ε οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού.
Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των λαών διεθνώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το