Τοπικά

Περιβαλλοντική: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες – Αυθαίρετη η εγκατάστασή τους στις Νηές

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας χαιρετίζει με ανακοίνωσή της, την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Κανάλια και στο Κεραμίδι της Μαγνησίας. Προηγήθηκαν αρνητικές Αποφάσεις των αντίστοιχων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η εγκατάσταση ορισμένων από αυτές τις ανεμογεννήτριες αποτελεί μια ακόμα αυθαίρετη και μονόπλευρη απόφαση της Εκκλησίας, όπως και στις Νηες της Σούρπης, αφού βρίσκονται εντός διαφιλονικούμενης έκτασης με τον Δήμο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών είναι δικαιολογημένες αφού υπάρχει έλλειψη, χωροταξικού σχεδιασμού και στοιχεία υπερβολής, αφού σε πολύ μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού τοπίου προγραμματίζεται η εγκατάστασή τους. Έχουν δοθεί άδειες για εγκατάσταση σε βουνά, νησιά, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές. Χρειάζονται τεράστια έργα και υποδομές για το στήσιμό τους. Αποτελούν πελώριες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που αλλοιώνουν το τοπίο, ενώ δεν θα αποτελούσαν επικερδή επένδυση αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις που προέρχονται από την πληρωμή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος από όλους εμάς.

“Πριν λίγες μέρες η Κυβέρνηση χάρισε στους μεγάλους ομίλους των ΑΠΕ εκατοντάδες εκατομμύρια από τα ποσά που είχαν αναλάβει να πληρώσουν για τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα. Σοβαρές δε υπόνοιες υπάρχουν για το κατά πόσο φετινές πυρκαγιές έχουν σχέση με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Για όλους αυτούς τους λόγους, που δεν είναι οι μόνοι, οι τοπικές κοινωνίες, παρά τους διωγμούς που υφίστανται, δικαιολογημένα αντιδρούν”, τονίζουν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το