Τοπικά

Διαδικτυακά μαθήματα για 200 καθηγητές και 1.000 μαθητές από 19 Λύκεια της Μαγνησίας

Σε πάνω από 200 ανέρχονται οι καθηγητές Λυκείων της Μαγνησίας, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, για τους μαθητές της Γ’ Τάξης, προκειμένου να έχουν μια σύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και η προθεσμία για το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού, μολονότι λήγει στις 24 Μαρτίου, δηλαδή την Τρίτη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα παραταθεί και για τις επόμενες εβδομάδες.
Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν 19 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και συνολικά 780 Λύκεια από όλη την Ελλάδα, κατά την οποία η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τη γενική γραμματέα κ. Γκίκα και τους εκπροσώπους της αρμόδιας εταιρείας παρουσίασαν την ψηφιακή πλατφόρμα, που θα αξιοποιηθεί από καθηγητές και μαθητές, για τη διεξαγωγή των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων.
Η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα και από την υπουργό στάλθηκε το μήνυμα των νέων δυνατοτήτων, που προσφέρονται από τις ψηφιακές τεχνολογίες για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των Λυκείων την ψηφιακή εφαρμογή, την οποία μπορούν να την «κατεβάσουν» και οι καθηγητές με τους μαθητές, είτε στον υπολογιστή τους, είτε στο κινητό τους τηλέφωνο και στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Άλλωστε το υπουργείο ήδη γνωρίζει τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τόσο των καθηγητών, όσο και των μαθητών ή των γονέων και κηδεμόνων. Εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή το υπουργείο θα αποστείλει και τους κωδικούς, ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές να μπορούν να συνδέονται.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «συνολικά 200 και πλέον καθηγητές, που διδάσκουν μαθήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσαν πως θέλουν να συμμετάσχουν στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα. Υπολογίζουμε πως πάνω από 1.000 μαθητές της Γ’ Τάξης θα εξυπηρετηθούν με τα διαδικτυακά μαθήματα. Η παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής έγινε χθες σε τηλεδιάσκεψη, παρουσία της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως η οποία έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τις νέες τεχνολογίες και πώς μπορούν να συνδράμουν στην εκπαίδευση. Θεωρούμε και πως το πρόγραμμα των πιλοτικών εξ’ αποστάσεως μαθημάτων είναι εύκολο στη χρήση του και αυτό θα βοηθήσει καθηγητές και μαθητές. Μάλιστα μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε μαθητής με τον υπολογιστή του, το κινητό τηλέφωνο ακόμη και με το σταθερό τηλέφωνο, ακούγοντας μόνο το μάθημα».

Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Παρασκευή Λοντρίδου τόνισε πως σήμερα Παρασκευή θα σταλεί στα e-mail των μαθητών ή των γονέων τους το πρόγραμμα με τα διαδικτυακά μαθήματα. «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε άμεσα. Με τα σχολεία ανοικτά οι διδακτικές ώρες στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα είναι τέσσερις με πέντε, ενώ αυτή την περίοδο με τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα οι διδακτικές ώρες θα είναι καθημερινά γύρω στις τρεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το