Τοπικά

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και μέσα προστασίας για τους αστυνομικούς του νησιού ζητεί η ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου

Τεράστια είναι η έλλειψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στην Σκόπελο, όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της τοπικής ΟΝΝΕΔ μετά από ενημέρωση που είχαν από εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας και το υγειονομικό προσωπικό του νησιού. Όπως λένε, κατανοούν ότι οι ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι τεράστιες στα αστικά κέντρα της χώρας μας, όμως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά και τα νησιά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί αυξανόμενη ροή ετεροδημοτών στη Σκόπελο, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία όλων των κατοίκων του νησιού. Επιπλέον το ιατρικό προσωπικό αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στα περιφερειακά κέντρα υγείας σε όλη την χώρα δεν είναι αυτές που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα υποτιθέμενο κρούσμα. “Η υπόστελέχωση τους επιβεβαιώνει την ανησυχία μας για την υγεία των συμπολιτών μας”, τονίζουν τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου και παραπέμπουν στο τελευταίο μήνυμα του Δημάρχου Στ. Περίσση σε τοπική διαδικτυακή ειδησεογραφική εφημερίδα.

Η ΟΝΝΕΔ Σκοπέλου ζητεί από την ηγεσία της χώρας σε αρχικό στάδιο την παροχή στο αστυνομικό τμήμα Σκοπέλου υλικού προσωπικής ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Σκοπέλου εκτελούν καθημερινώς και αδιαλείπτως το καθήκον τους και δεν μπορούν να μείνουν σπίτι όπως όλοι εμείς. “Σε καθημερινή βάση έρχονται αναπόφευκτα σε επαφή με απείθαρχους, στα μέτρα που έχει θέσει η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, συμπολίτες μας”.

Συγκεκριμένα ζητούν μάσκες, γάντια αλλά και αντισηπτικά τζέλ, προκειμένου να προφυλαχτούν οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η υγεία όλων των κατοίκων της Σκοπέλου. Επισημαίνουν, επίσης, ότι θα ήταν έργο μείζονος σημασίας να ενισχυθεί το δυναμικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με έναν ακόμη γιατρό για την χρονική περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου οπότε και αναμένεται έξαρση του ιού covid-19. “Θωρούμε ότι αυτό κρίνεται σημαντικό καθώς οι κάτοικοι στο νησί έχουν αυξηθεί, αν προσθέσει κάποιος και τους ετεροδημότες που έχουν επιστρέψει στο νησί τις τελευταίες μέρες λόγω της πανδημίας”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το