Πολιτισμός

Δεύτερη πολιτιστική εξόρμηση στο Διμήνι

Άρχισε με ιδιαίτερη επιτυχία και θετικά σχόλια των συμμετεχόντων, για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής.

Οι ξεναγήσεις άρχισαν μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, και με μια μικρή συνδρομή μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη Κυριακή που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.
Από το υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει ως γνωστόν, η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η επόμενη ξενάγηση, δεύτερη για τον Οκτώβριο (σημειώνεται ότι η επόμενη θα γίνει τον Νοέμβριο, καθώς η μεθεπόμενη Κυριακή είναι παραμονή της Εθνικής Επετείου) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι από την ξεναγό κ. Μελίνα Κωστίδη. Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας κ. Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής, τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.
Σημειώνεται ότι τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.ά. μπαίνουν δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα. Οι άνω των 65 ετών δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, καθώς και άλλες κατηγορίες. Η τιμή του εισιτηρίου, για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, είναι 4 ευρώ ολόκληρο και 2 ευρώ μειωμένο.
Η συνάντηση θα γίνει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής, στον χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, ώστε στις 10.30 το πρωί να ξεκινήσει η ξενάγηση. Σημειώνεται ότι η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης του κάθε συμμετέχοντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το