Πολιτισμός

Δεύτερη περίοδος στο Μουσικό Χωριό

Για δέκατη πέμπτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος, πραγματοποιούνται 16 συμβιωτικά εργαστήρια, τα οποία θα συντονίζονται από 20 καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.
Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούνται σπουδαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικοί, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί με αυτούς, οι διοργανωτές περιμένουν και όλους τους φίλους – φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.
Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση, όπως και πέρυσι, θα εφαρμόσει όλα τα προληπτικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αφορούν την πανδημία Covid-19.

Δεύτερη περίοδος (25-31 Αυγούστου 2021): H Ψυχοσύνθεση του Μουσικού, συντονισμός: Λευτέρης Μουμτζής, Μουσική Ομάδα – Dance Orchestra, συντονισμός: James Wylie – Fausto Sierakowski, Η Ποιητική του Σώματος, συντονισμός: Αθανασία Κανελλοπούλου, Φωνητικό Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής, συντονισμός: Αυγερινή Γάτση, Εργαστήριο για το Ρεμπέτικο, Κώστας Σκαρβέλης: πρακτική και τροπική προσέγγιση του έργου του, συντονισμός: Δημήτρης Μυστακίδης, Ευγένιος Βούλγαρης, Το Νέυ και η Τροπική Μουσική των Μακάμ, συντονισμός: Νίκος Παραουλάκης, Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού, συντονισμός: Σαβίνα Γιαννάτου, Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία, Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο, συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά.
Αναλυτικό πρόγραμμα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr). Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα https://www.music-village.gr/gr/application-form-accomodation/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το