Πολιτισμός

Ποιητική βραδιά στη Μακρινίτσα

Επιτυχημένη η χθεσινή ποιητική βραδιά που διοργανώθηκε στο ArtCafé στη Μακρινίτσα, στο πλαίσιο του φετινού Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης, την οποία παρουσίασε η Λίνα Φυτιλή. Στην ποιητική βραδιά συμμετείχαν και διάβασαν ποιήτριες/ές που κατάγονται από τη Μαγνησία ή διαμένουν σε αυτή: Νίκος Βαραλής, Φοίβη Γιαννίση, Δημήτρης Καρακίτσος, Μαρία Μπούχλη, Δημήτρης Κρουσταλλιάς, Στέργιος Ντέρτσας, Δήμητρα Σαχαρίδου, Ελένη Κοσμά, Χαριτίνη Μαλισσόβα, Γιολάντα Σακελλαρίου, Γιώργος Τζεβελεκάκης, Έλενα Ψαραλίδου, Dragica Anta, Dzipalo Patsea. Συμμετείχαν επίσης: Grug Muse (Ουαλία), Tatiana Faia (Πορτογαλία), Marija Dejanović (Κροατία), Ana Svetel (Σλοβενία), Θάνος Γώγος, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου. Μετά ακολούθησε η προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Θεσσαλία επί / 4» σε σκηνοθεσία Νάλιας Ζήκου, σε κείμενα Σοφίας Γουργουλιάνη, μια ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας.
Να σημειωθεί πως το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης διοργανώνουν οι εκδόσεις Θράκα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και την υποστήριξη της πρεσβείας της Σλοβενίας, των Δήμων Καρδίτσας και Τρικκαίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός».

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου στα Τρίκαλα στο Θεατράκι του Ληθαίου, αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου στην Καρδίτσα στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου και μεθαύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου ολοκληρώνεται στη Λάρισα στο Θερινό Σινεμά (Μύλος του Παππά), με απαγγελίες, απονομή του βραβείου «Μάκης Λαχανάς» και μια υπέροχη συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Νίκου Ζιώγαλα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ «τρέχει» έκθεση του Σωματείου εικαστικών «8» στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων με τίτλο «ένα έργο για ένα ποίημα», στην οποία μέλη του Σωματείου εμπνέονται από ένα ποίημα και δημιουργούν για το 9ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης. Συμμετέχουν: Δήμητρα Οικονόμου, Αθανασία Παπατζέλου, Κωνσταντίνος Δουλούδης, Αντιγόνη Καψάλη, Μαρίνα Γούλα, Πάρης Μακρής, Αναστασία Ταμπάκη, Ορέστης Κοτοπούλης, Μαρία Λαγού, Ευαγγελή Καραγγέλη, Μαρία Ελένη Θαλασσινού, Μαρία Ζησοπούλου, Αχιλλέας Ζάζος, Λιάνα Κρανιώτου, Ελένη Σαρλή, Στέλλα Κακάβα, Σοφία Ζαπίτη, Άρτεμις Διαμαντή.
Φέτος τιμώμενη περιοχή – χώρα του Φεστιβάλ είναι η Σλοβενία.
Επίσης, προγραμματίζονται μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας, διευρύνοντας τις γέφυρες που άνοιξε το «Ulysses Shelter», η άριστη σχέση και συνεργασία με την εταιρεία Συγγραφέων Σλοβενίας, αλλά και η συμμετοχή μας στην Έκθεση Βιβλίου της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία 2019).
Να σημειωθεί ότι στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν 73 Έλληνες και 11 ξένοι ποιητές, 18 εικαστικοί, 3 μουσικοί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το