Τοπικά

Δεν μπόρεσαν να «τραβήξουν» όλη τη σύνταξή τους – Διαμαρτυρίες συνταξιούχων στον Βόλο

Τέλος του μήνα και ήδη από την Παρασκευή άρχισε η κίνηση στα τραπεζικά καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας για τις αναλήψεις χρημάτων λόγω πληρωμής συντάξεων, αλλά και για να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις, όπως η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται η κίνηση να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Από την άλλη συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη «Θεσσαλία», διότι αν και την περασμένη Παρασκευή πληρώθηκαν τις συντάξεις τους, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε αναλήψεις όλου του ποσού, λόγω μιας «δυσλειτουργίας» του τραπεζικού συστήματος (των ΑΤΜ) για τους ακατάσχετους λογαριασμούς.
Ημέρα πληρωμών των συντάξεων την περασμένη Παρασκευή και χθες Δευτέρα, αφού τα ταμεία πίστωσαν τους λογαριασμούς των συνταξιούχων πιο νωρίς από το προβλεπόμενο, λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που ανέκυψε από την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουάριου 2020.
Συγκεκριμένα, η καταβολή πραγματοποιήθηκε ως εξής: Οι συντάξεις των μη-μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καταβλήθηκαν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου αντί της 28ης Ιανουαρίου 2020 και οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ, καταβλήθηκαν χθες αντί της 30ής Ιανουαρίου 2020.
Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής άρχισαν να δημιουργούνται μικρές ουρές στα ΑΤΜ, ενώ από χθες άρχισε και η κίνηση στις τράπεζες, με τους συνταξιούχους να προχωρούν σε αναλήψεις από το γκισέ, αλλά και σε πληρωμές φορολογικών τους υποχρεώσεων, όπως η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.
Η κίνηση στις τράπεζες αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ όσο πλησιάζει η 31η Ιανουαρίου, μέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξή τους την περασμένη Παρασκευή, βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού δεν μπορούσαν να προχωρήσουν το τριήμερο σε ανάληψη όλου του ποσού της σύνταξης, λόγω «δυσλειτουργίας» του συστήματος των τραπεζών και συγκεκριμένα των ΑΤΜ.
Συνταξιούχοι που παίρνουν τη σύνταξή τους με ανάληψη από το ΑΤΜ δεν μπορούσαν να πληρωθούν όλο το ποσό, παρότι έχουν ακατάσχετο λογαριασμό, το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής και περίμεναν μέχρι χθες να ανοίξουν οι τράπεζες, για να «ξεμπλοκάρουν» οι λογαριασμοί, διότι το ΑΤΜ δεν μπορεί να «αναγνωρίσει» την πίστωση που γίνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό για να πάρουν το παραπάνω ποσό όπως ορίζει ο ακατάσχετος λογαριασμός.
Πάντως, όπως τονίστηκε από τραπεζικό, κάθε περίπτωση διαφέρει και πρόκειται για δεκάδες διαφορετικές περιπτώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το