Τοπικά

Δεν έχουν υποβληθεί 5.000 περίπου φορολογικές δηλώσεις στη Μαγνησία

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε προς το τέλος και όχι κοντά στο τέλος σε ό,τι αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας κ. Αλέκος Κεχαγιάς, με την προθεσμία να λήγει την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Ο ίδιος επισήμανε ότι περίπου 5.000 φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν κατατεθεί ακόμα στη Μαγνησία, αν και είναι δύσκολο να υπολογιστούν, λόγω των τροποποιητικών των τελευταίων ημερών, που έφεραν οι αλλαγές στην προκαταβολή φόρου και του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών.

Για μια μπερδεμένη κατάσταση τη φετινή χρονιά με τις φορολογικές δηλώσεις έκανε λόγο ο κ. Αλέκος Κεχαγιάς, τονίζοντας ότι «οδεύουμε προς το τέλος, όχι όμως κοντά στο τέλος». Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν υποβληθεί στο Taxisnet περίπου 75.000 φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων στη ΔΟΥ Βόλου, όταν πέρσι ο συνολικός αριθμός ήταν περίπου 77.000. Όμως φέτος στις 75.000 υπολογίζονται και οι τροποιητικές δηλώσεις που έγιναν λόγω των αλλαγών στην προκαταβολή φόρου, αλλά και του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών, το οποίο δεν θα το πληρώσουν φέτος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι χθες το μεσημέρι περίπου 5.000 φορολογικές δηλώσεις δεν είχαν υποβληθεί ακόμα, παρά ότι η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 28 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση του οικονομικού επιτελείου φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση το αργότερο (χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα) μέχρι τις 28 Αυγούστου και να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στα τέλη Αυγούστου θα καταβληθεί διπλή δόση (του Ιουλίου και του Αυγούστου). Ακόμα και αυτοί που έχουν ήδη υποβάλει δήλωση (εντός του Ιουλίου) μπορούν να πληρώσουν στις 31 Αυγούστου τον φόρο που τους αναλογεί καταβάλλοντας τόσο τη δόση του Ιουλίου, όσο και του Αυγούστου.

Οι επιλογές πληρωμών του φόρου εισοδήματος είναι οι εξής:
-Εφάπαξ μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου. Στην περίπτωση αυτή τα φυσικά πρόσωπα θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 2%.
-Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται έως τις 31 Αυγούστου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
-Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5%, ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο αυξάνεται και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 6%.
-Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τις λύσεις που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το