ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο Κώστας Πολίτης

Ελλάδα

O καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Πολιτισμός

Δέκα ηλικιωμένοι κάτοικοι, πενήντα χορευτές και τετραμελής ορχήστρα του Κεραμιδίου στο θέατρο «Δόρα Στράτου»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμιδίου ανακοινώνει ότι η πρώτη συνάντηση των χορευτικών τμημάτων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο στις 6.00 το απόγευμα .
Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η σύνθεση των χορευτικών τμημάτων (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων ) και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής – μοναδικό για την περιοχή μας – όπως επίσης και οι παραστάσεις του συλλόγου συνοδεύονται πάντα από παραδοσιακή ορχήστρα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά αφού δάσκαλοι του πολιτιστικού συλλόγου Κεραμιδίου είναι ο Δημήτρης και ο Στέφανος Τραγουδάρας που με μόχθο , επιμονή και πάνω από όλα αγάπη για τη δουλειά τους συνεχίζουν μια μακρά οικογενειακή παράδοση .
Καλούνται όλοι όσοι και όσες επιθυμούν να ασχοληθούν με τον παραδοσιακό χορό και να γνωρίσουν τη μαγεία της λαϊκής μας παράδοσης να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους Δημήτρη και Στέφανο Τραγουδάρα στα τηλέφωνα 2421026291 – 6377257861-6977243682.
Σημειώνεται ότι το παιδικό τμήμα ενθουσίασε στο 9ο πανελλήνιο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στη Λευκάδα στις 8 Ιουλίου ενώ το τμήμα ενηλίκων εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στα Κύθηρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων για τον παραδοσιακό χορό που πραγματο-ποιήθηκαν στις 25 – 26 Αυγούστου.
Η πιο σημαντική όμως παράσταση της χρονιάς του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού συλλόγου Κεραμιδίου θα είναι στις 25 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ελληνικών χορών ΄΄Δόρας Στράτου ΄΄ στην Αθήνα στα πλαίσια του διεθνούς χορευτικού φεστιβάλ ΄΄Εμμέλεια ΄΄ 2017.
Δέκα ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού , πενήντα χορευτές και τετραμελής παραδοσιακή ορχήστρα θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν αυθεντικά τα Κεραμιδιώτικα τραγούδια και χορούς μέσα στο προπύργιο του Ελληνικού χορού εδώ και εξήντα τέσσερα χρόνια .

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το