Ελλάδα

Daily Mail: Στην πράσινη λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

Η 19η Ιουλίου είναι η ημέρα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, η Ελλάδα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα βγουν από την πορτοκαλί και θα μπουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες.

Κορυφαίοι υπουργοί ασκούν πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να γίνει άρση των περιορισμών και οι Βρετανοί να κάνουν διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα αν αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τα παιδιά.

Την Πέμπτη οι αποφάσεις
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Όλα τελείωσαν και η κυβέρνηση πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό», είπε πηγή στην εφημερίδα.
Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από Βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μια την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο Huw Merriman, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαιρέτισε τα σχέδια για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους. «Προσβλέπουμε τώρα στην κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως και να αφήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το