Τοπικά

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έγινε ένα βήμα με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές»

«Αυτό που μετράει στις 25 Ιουνίου είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός» τόνισε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως ανέφερε, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έγινε ένα βήμα. Με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές, με την εκλογή βουλευτών του ΚΚΕ σε περισσότερες περιφέρειες, όπως και εδώ στη Μαγνησία. Αυτό το θετικό βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως η συνέχιση της φοροληστείας στον λαό είναι δεδομένη, με βάση τις κοινές τους δεσμεύσεις που αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. «Γιατί όλοι μαζί, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 15 χρόνια: Έγδαραν τον λαό με τους φόρους και τους μνημονιακούς νόμους. Όλοι τους εφάρμοσαν άδικους νόμους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν θα καταργούσε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους συντελεστές του ΦΠΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ τους διατηρεί στα ύψη παρά τον πληθωρισμό. Όλοι τους ψήφισαν και εφάρμοσαν τους προϋπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο λαός πληρώνει σταθερά το 95% των φόρων και το μεγάλο κεφάλαιο κάτω από το 5%» ανέφερε.


Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως το κοινό τους πρόγραμμα δεν περιορίζεται στους φόρους. Όπως είπε «Εκεί εντάσσονται τα σχέδια για την εγκατάσταση του τερματικού σταθμού LNG, υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο λιμάνι του Βόλου, σχέδια τα οποία έχουν ξεσηκώσει δικαιολογημένα το λαό της πόλης». Ακόμη τόνισε πως είναι μεγάλη κοροϊδία η λογική που λέει ότι αν κατασκευαστεί το τερματικό LNG στη Μαγνησία θα έχει ο λαός της πιο φθηνό Φυσικό Αέριο. «Οι σχεδιασμοί για το LNG αντικειμενικά “κουμπώνουν” με τη συνολικότερη μετατροπή της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του και πρόσθεσε «Τι έχει να κερδίσει όμως ο λαός της περιοχής; Γιατί να επωμιστεί τους πολλαπλούς κινδύνους της συγκεκριμένης επένδυσης; Κινδύνους πραγματικούς και όχι υποθετικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εγκαταστάσεις LNG υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία που αφορά τα βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης, ενώ αυτό που προβλέπεται είναι η ίδια η εταιρία να ελέγχει τον εαυτό της»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το