Τοπικά

Δ. Κουρέτας: Οργανώστε μαζικά τεστ, μην περιμένετε αλλιώς να πέσουν τα κρούσματα

Να γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού, παροτρύνει για μια ακόμη φορά ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος σημειώνει με ανάρτησή του στα social media: “Το φωνάζω από τον Μάρτιο. Δεν είναι δύσκολο. Οι Περιφέρειες το θέλουν. Οι Δήμοι το θέλουν. Ας το κάνουμε πράξη” και μάλιστα τονίζει πως πρέπει να ενεργοποιηθούν τα Πανεπιστήμια σε όλη την χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά όσα επισημαίνει:

“Επανέρχομαι στην αναγκαιότητα πολλών τέστ στην κοινότητα. Διαπιστώνουμε οτι το ιικο φορτίο δεν πέφτει. Μα πως να πέσει όταν δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται στην κοινότητα.
Η Ελληνική Εταιρεία Prognosis Biotech παράγει περίπου μισο εκατομμύριο τεστ το μηνα. Η κυβέρνηση να τα αγοράσει ολα και να πιέσει να παραχθούν και άλλα. Τα πανεπιστήμια κυριε υπουργέ και αγαπητοί πρυτάνεις να πάψουν να κρύβονται. Υπάρχουν 10 βιολογικά τμήματα στη χώρα (μέσα και το δικο μας στη Λάρισα).
Σε συνεργασία με τις περιφέρειες που κάνουν τεστ τώρα μόνον με τον ΕΟΔΥ, οργανώστε εξεταστικά συνεργεία σε κάθε πόλη. Τα συνεργεία των περιφερειών δεν φτάνουν. Μακάρι να υπήρχαν 100 άτομα προσωπικό σε κάθε περιφέρεια να κάνουν τεστ. Κάνουν υπερπροσπάθεια. Πόσες φορές να το πούμε. Τουλάχιστον 20-25.000 rapid τη μέρα. Συν τα 25000 μοριακά να φτάσουμε στις 50-60.000 τη μέρα. Οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα δεν κάνουν τεστ. Το ιικο φορτίο κρύβεται μέσα στην κοινότητα και θα συνεχίζει να κρύβεται. Γι αυτό βλέπετε να μην πέφτουν οι θετικοί.

Ας πάρει πρωτοβουλία η υπουργός και η σύνοδος πρυτάνεων να στήσει μηχανισμό με τους επιστήμονες των πανεπιστήμιων που τώρα ουσιαστικά αργούν στο σπίτι (η πλειοψηφία).

Αλλιώς μην περιμένετε να πέσουν τα κρούσματα. Είναι απλή λογική. Το φωνάζω από τον Μάρτιο. Δεν είναι δύσκολο. Οι Περιφέρειες το θέλουν. Οι Δήμοι το θέλουν. Ας το κάνουμε πράξη”.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το