Τοπικά

Χτύπησε τη μητέρα του και την κλείδωσε στο σπίτι

Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με δράστη έναν 36χρονο και θύμα την 70χρονη μητέρα του σημειώθηκε τη Δευτέρα σε περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Στο σπίτι, σύμφωνα με την ηλικιωμένη, προκαλούνται συχνά εντάσεις και ο γιος έχει επιδείξει κι άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά προς τη μητέρα του, όπως ήταν η πρώτη φορά που η κατάσταση «ξέφυγε» σε τέτοιο βαθμό.
Χθες ο 36χρονος εμφανίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί.
Η 70χρονη μητέρα του, ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως ο γιος της έχει επιδείξει επανειλημμένα επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της μόνιμης και σταθερής ενοίκησης του μαζί της, ποτέ όμως δεν έχει φτάσει ξανά σε τέτοια κατάσταση.
Ο 36χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, ισχυρίστηκε πως δεν πρέπει να γίνεται αυτό και ότι η μητέρα του τον βοηθά και τον στηρίζει οικονομικά, κάποιες φορές όμως ο ίδιος ξεφεύγει λόγω θεμάτων υγείας που έχει.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στον 36χρονο έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή, ενώ τον κατέστησε ένοχο μόνο για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη Δευτέρα, ο 36χρονος, μετά από επεισόδιο που είχε με τη μητέρα του, προξένησε ελαφρές σωματικές βλάβες στην ηλικιωμένη, χτυπώντας τη με τα χέρια του στο πρόσωπο και στο κεφάλι και προκαλώντας της έντονους πόνους και εκδορές στο κεφάλι και στους κροτάφους.
Ο 36χρονος, αφού χτύπησε τη μητέρα του, στη συνέχεια κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού, όπου μένουν μαζί και επιπλέον απαγόρευσε στην 70χρονη να βγει και να ζητήσει βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα φέρεται να την έβριζε.
Τελικά η παθούσα ανέκτησε την ελευθερία της, καθώς ένας γείτονας άκουσε τις φωνές και προσέτρεξε να βοηθήσει, ειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της κατακράτησης εις βάρος της μητέρας του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το