Τοπικά

«Χτύπησαν» με το αμάξι κοσμηματοπωλείο

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για των εντοπισμό των δραστών που «χτύπησαν» την Κυριακή τα ξημερώματα, κοσμηματοπωλείο, στο κέντρο του Βόλου, Ερμού – Σπυρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένη σπείρα, από τον τρόπο που έδρασαν και με δεδομένο ότι σε εκείνο τον δρόμο και το ύψος υπάρχουν και άλλα κοσμηματοπωλεία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που διενεργούν την προανάκριση αξιοποιούν κάθε στοιχείο από το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των γύρω καταστημάτων, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους δράστες.
Οι δράστες έδρασαν αστραπιαία και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Ο ένας εξ αυτών που επέβαινε σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βολιώτικες πινακίδες «έπεσε» στη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου. Βγήκε από το όχημα και άρπαξε μέσα σε λίγα λεπτά κοσμήματα χιλιάδων ευρώ από τις προθήκες του καταστήματος, ενώ επίσης υψηλό είναι και το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στην επιχείρηση. Στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα και εξαφανίστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία τον περίμενε συνεργός του.
Ο ιδιοκτήτης που την Κυριακή λόγω του ότι ξεκινούσε το εορταστικό ωράριο πήγε νωρίς στο μαγαζί του, αντίκρυσε μία απίστευτη εικόνα διάλυσης. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί της Σήμανσης και της Ασφάλειας, έλαβαν αποτυπώματα και ό,τι υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί για να φτάσουν στους δράστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και άλλο κοσμηματοπωλείο στον Βόλο, χωρίς αποτέλεσμα.
Από την Αστυνομία, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι μέλη σπείρας που δρουν με παρόμοιο τρόπο, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σύνδεση και modus operandi που να συνδέει μέχρι στιγμής τους δράστες της κλοπής στον Βόλο, με άλλη παρόμοια κλοπή στη Θεσσαλία ή άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το