Ελλάδα

“Χτύπημα” Λαφαζάνη σε Τσίπρα

lafazanis-monomereis-708

Λίγες ώρες μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κ. Νίκου Παππά ότι «δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη», ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας σε άλλο μήκος κύματος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη θεωρία ότι μία κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Η θεωρία των μονομερών ενεργειών είναι απαράδεκτη. Ότι δεν μπορεί να κάνει μια χώρα μονομερείς ενέργειες. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτό είναι ανακάλυψη των 2-3 τελευταίων χρόνων επί μνημονιακών καθεστώτων. Κάθε χώρα η οποία ειναι δημοκρατική, ειναι κυρίαρχη, είναι ανεξάρτητη αποφασίζει συντεταγμένα με βάση τα όργανά της, το κοινοβούλιό της τι θα κάνει. Δεν θέτει υπό την έγκριση τρίτων τις αποφάσεις της», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λαφαζάνης.

«Εμείς θα σταθμίσουμε που είναι η χώρα και θα πάρουμε τις αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «λέμε πως η τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας».

«Θα προχωρήσουμε στην ακύρωσή τους και η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα και τα μνημόνια θα ακυρωθούν. Είναι μια δέσμευση που συνδέεται με τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό το θεωρείτε μονομερή ενέργεια;» διερωτήθηκε.

Πάντως, από την Κουμουνδούρου παρέχουν «κάλυψη» στον κ.Λαφαζάνη με κύκλους του κόμματος να υπενθυμίζουν πως «μονομερείς κινήσεις κάνει η κυβέρνηση, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει την έγκριση της τρόικας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει καμία μονομερή ενέργεια στην υπόθεση της δανειακής σύμβασης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το