Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: «Συνεχίζεται η προσπάθεια για την θωράκιση του δάσους της Σκοπέλου»

Συνάντηση με τον με τον Γενικό Διευθυντή Δασών του Υ.Π.ΕΝ. κ. Ευάγγελο Γκουντούφα, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες τις λεπτομέρειες για την επιδιωκόμενη ένταξη του έργου «Προστασία και Διαχείριση του δάσους της Σκοπέλου» αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Πράσινου Ταμείου, Δήμου Σκοπέλου.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι αρμόδιοι φορείς σε στενή συνεργασία και με τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Περίσση, είμαστε από κοινού αποφασισμένοι να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε στα επόμενα δύσκολα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, το πιο πράσινο νησί της Μεσογείου και ο δασικός του πλούτος να μην κινδυνεύσουν.

Το τελευταίο ευχάριστο νέο, πέρα από την προσπάθεια εκπόνησης οριστικών μελετών για την ένταξη του έργου, είναι ότι εντός της εβδομάδας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το σχέδιο προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων της χώρας, στα οποία περιλαμβάνονται και τα οικοσυστήματα των νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Η προσπάθεια όλων θα συνεχιστεί μέχρι την τελική θωράκιση . Ο φυσικός πλούτος των νησιών μας, απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης οικολογικής σημασίας είναι κληρονομιά για τα παιδιά μας.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το