Τοπικά

Χωρίς κενά μετά από χρόνια στα Δημοτικά σχολεία της Σκιάθου

Χωρίς κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό εδώ και αρκετά χρόνια τελέστηκε χθες ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Δημοτικό Σκιάθου. Το σχολείο διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλλοδαπών μαθητών αγγίζοντας το 40% επί του συνολικού μαθητικού δυναμικού και γι’ αυτό λειτουργεί και Τάξη Υποδοχής.
Το σχολικό κουδούνι κτύπησε για πρώτη φορά στις 9 το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σκιάθου το οποίο βρίσκεται στην παραλία. Οι μαθητές, πολλοί εκ των οποίων συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, είχαν προσέλθει νωρίτερα περιμένοντας με προσμονή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό είναι ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων, όπου επιβιβάζονται οι τουρίστες για να μεταβούν στις πανέμορφες παραλίες. Γιατί μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν και σε άλλες περιοχές να σκέπτονται την επόμενη τουριστική σεζόν του 2019, ωστόσο στο νησί του Παπαδιαμάντη νομίζει κανείς ότι είναι ακόμη καλοκαίρι από την παρουσία πολλών ξένων επισκεπτών.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Δήμητρα Συκιώτη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με δύναμη και υγεία στους μαθητές, ενώ καλωσόρισε και τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Δημοτικού κάνοντας έτσι τα πρώτα τους βήματα στο σχολείο.
«Είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που ξεκινούν τα μαθήματα στις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς να υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό» τόνισε η διευθύντρια του σχολείου κ. Δήμητρα Συκιώτη και πρόσθεσε πως «έχουμε δασκάλους, καθηγητές ειδικοτήτων, ενώ λειτουργεί έγκαιρα και τάξη Υποδοχής με αναπληρώτρια δασκάλα, καθώς στο σχολείο από τους 240 μαθητές οι 90 είναι αλλοδαποί, προερχόμενοι από διάφορες χώρες».

Τα βιβλία βρίσκονταν κανονικά στο σχολείο και από σήμερα ξεκινούν κανονικά και τα μαθήματα.
«Παρών» στην τέλεση του αγιασμού ήταν και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Παιδείας κ. Απόστολος Πασχάλης που τόνισε πως σε γενικές γραμμές τα μαθήματα ξεκινούν στα σχολεία της Σκιάθου με λιγότερα κενά σε σχέση με άλλα χρόνια, ιδίως αυτό ισχύει για τα Δημοτικά, όπου το εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται στις θέσεις του.
Ο ίδιος ανέφερε πως «πριν μερικούς μήνες σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη ο οποίος πλέον αντικαταστάθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, είχε ζητήσει να μπορούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Σκιάθου να προσλαμβάνονται μετά τις 15 Οκτωβρίου για να καλύπτουν κενά στα σχολεία του νησιού για τα οποία δεν ενδιαφέρονται να προσληφθούν άλλοι εκπαιδευτικοί. Μάλιστα η πρόσληψη των εκπαιδευτικών αυτών θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Σκιάθου βρίσκονταν χαμηλά στους πίνακες των αναπληρωτών. Το αίτημα αυτό θα το επαναφέρει στο υπουργείο Παιδείας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, καθώς ήδη κάποια κενά καθηγητών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο παρατηρούνται ήδη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το